Svinjsko meso i puno povrća
Potrebno je:
- 700 g svinjskog mesa od buta
- 3 veće glavice crnog luka
- 4 veća čena belog luka
- 2 veće šargarepe
- 200 g šampinjona
- 2 srednja krompira
- 2 srednja paradajza
- 1 konzerva (280 g) kukuruza šećerca
- 1 konzerva (260 g) crvenog pasulja
- 1 ljuta papričica
- 200 ml belog vina
- 400 ml vode
Začini:
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice timijana
- 1/2 kašičice kima
- 1/2 veze peršuna
- suvi biljni začin
- biber
Priprema:
1. Meso iseći na srednje kocke. Crni
i beli luk sitno iseckati. Šargarepu iseckati na polukrugove,
šampinjone iseći na deblje listiće, krompir iseckati na kocke, paradajz
oljuštiti i iseći na kockice, a ljutu papričicu iseći na krugove.
2. U dublju posudu sipati ulje i
staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti iseckani crni luk.
Promešati i na srednjoj temperaturi ga dinstati dok sasvim ne omekša.
Ubaciti meso, promešati i dinstati 15-ak minuta. Zatim dodati šargarepu,
paradajz, beli luk, krompir, ljutu papričicu i šampinjone. Promešati.
Sipati vino i vodu. Posuti biberom i suvim biljnim začinom (po ukusu),
dodati alevu papriku, origano, timijan i kim. Promešati i kuvati pola
sata, pa ubaciti kukuruz šećerac i pasulj, koji je prethodno dobro
ispran pod mlazom tople vode.
3. Poklopiti i na tihoj temperaturi
kuvati dok meso i povrće ne omekša i dok tečnost ne dobije potrebnu
gustinu. Zatim dodati iseckani peršun, probati da li treba dodati još
šta od začina i skloniti jelo sa vatre.
4. Ovo, veoma ukusno, jelo poslužite sa salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар