Svinjsko meso i puno povrća
Potrebno je:
- 700 g svinjskog mesa od buta
 - 3 veće glavice crnog luka
 - 4 veća čena belog luka
 - 2 veće šargarepe
 - 200 g šampinjona
 - 2 srednja krompira
 - 2 srednja paradajza
 - 1 konzerva (280 g) kukuruza šećerca
 - 1 konzerva (260 g) crvenog pasulja
 - 1 ljuta papričica
 - 200 ml belog vina
 - 400 ml vode
 
Začini:
- 1 kašika aleve paprike
 - 1 kašičica origana
 - 1/2 kašičice timijana
 - 1/2 kašičice kima
 - 1/2 veze peršuna
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema:
      1. Meso iseći na srednje kocke. Crni
 i beli luk sitno iseckati. Šargarepu iseckati na polukrugove, 
šampinjone iseći na deblje listiće, krompir iseckati na kocke, paradajz 
oljuštiti i iseći na kockice, a ljutu papričicu iseći na krugove.
     
    
      2. U dublju posudu sipati ulje i 
staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti iseckani crni luk. 
Promešati i na srednjoj temperaturi ga dinstati dok sasvim ne omekša. 
Ubaciti meso, promešati i dinstati 15-ak minuta. Zatim dodati šargarepu,
 paradajz, beli luk, krompir, ljutu papričicu i šampinjone. Promešati. 
Sipati vino i vodu. Posuti biberom i suvim biljnim začinom (po ukusu), 
dodati alevu papriku, origano, timijan i kim. Promešati i kuvati pola 
sata, pa ubaciti kukuruz šećerac i pasulj, koji je prethodno dobro 
ispran pod mlazom tople vode.
     
    
      3. Poklopiti i na tihoj temperaturi 
kuvati dok meso i povrće ne omekša i dok tečnost ne dobije potrebnu 
gustinu. Zatim dodati iseckani peršun, probati da li treba dodati još 
šta od začina i skloniti jelo sa vatre.
     
    
      4. Ovo, veoma ukusno, jelo poslužite sa salatom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар