Kiflice bez jaja

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 1/2 kockice kvasca
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 ml gustog jogurta
  • 100 ml ulja

Priprema:

1. U toplom mleku, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati pecivo, so, ulje, jogurt i, pripremljeni, kvasac. Zamesiti testo, uz dodavanje, vrlo malo, brašna. Treba da se dobije testo koje se ne lepi za ruke.
2. Testo, odmah, prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i podeliti ga na pet jednakih delova.
3. Uzeti prvu jufkicu i razviti je u krug. Debljina testa ne treba da bude veća od 2 mm. Krug, od testa, iseći na osam trouglova (prvo iseći na četiri dela, pa svaku četvrtinu na pola). Formirati kiflice. Kiflice možete filovati slanim ili slatkim filom, po želji, a veoma su ukusne i prazne. Ostatak testa razviti na već opisani način.
4. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira i ostaviti, pola sata, da se testo odmori. Za to vreme rernu zagrejati na 190 stepeni.
5. Narasle kiflice premazati mešavinom žumanceta i mleka (1 žumance i 3 kašike mleka) i staviti ih da se peču.
6. Pečene kiflice izvaditi i prekriti kuhinjskom krpom da se prohlade, pa ih poslužiti.

Коментари

Популарни постови