Pečena paprika punjena povrćem - fantastična salata
Potrebno je:
- 1/2 kg šargarepe
- 1 veća ili 2 manje tikvice
- 5 većih češnjeva belog luka
- 50 g crnih maslinki
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 vezica peršuna
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 2 veće crvene paprike (sveže)
... i još:
- 10 srednjih pečenih paprika
- (oljuštenih i očišćenih od semenki)
- 1 limun(sok)
- biber
- so
- ulje
Priprema:
1. Od 1/2 kg šargarepe odvojiti dve i
iseckati na kockice (u secko). Ostalu šargarepu sitno izrendati. Sveže
crvene paprike, po dužini, izrendati. Beli luk i peršun sitno iseckati.
Tikvice i crni luk oljuštit i iseći na kockice. Maslinke iseći na tanke
krugove. Pečene paprike posoliti po ukusu i ostaviti da se ocede.
2. U odgovarajuću posudu (koja može u
rernu) staviti tikvice, iseckanu na kockice šargarepu, crni luk i svežu
papriku. Dodati biber i so, po ukusu i promešati. Preliti sa tri kašike
ulja, promešati i staviti u zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Posle pet
minuta izvaditi, polako promešati i vratiti još 2-3 minuta. Paziti da
povrće ne bude previše mekano. Izvaditi iz rerne i ohladi.
3. Pečeno povrće sjediniti sa
izrendanom šargarepom, belim lukom, peršunom, bosiljkom i maslinkama.
Promešati. Dodati ulje i još začina po ukusu. Preliti sa limunovim sokom
i izmešati.
4. Sa pripremljenim filom puniti
pečene paprike i ređati ih na oval. Prostor između paprika popuniti
preostalim filom. Svaku papriku preliti sa pola kašičice ulja.
5. Ostaviti u frižideru jedan sat, da se salata ohladi i da se ukusi sjedine, pa je poslužiti. Izvrsno se slaže uz sve vrste mesa.
Коментари
Постави коментар