Pečena paprika punjena povrćem - fantastična salata
Potrebno je:
- 1/2 kg šargarepe
 - 1 veća ili 2 manje tikvice
 - 5 većih češnjeva belog luka
 - 50 g crnih maslinki
 - 1 veća glavica crnog luka
 - 1 vezica peršuna
 - 1 kašičica suvog bosiljka
 - 2 veće crvene paprike (sveže)
 
... i još:
- 10 srednjih pečenih paprika
 - (oljuštenih i očišćenih od semenki)
 - 1 limun(sok)
 - biber
 - so
 - ulje
 
Priprema:
      1. Od 1/2 kg šargarepe odvojiti dve i
 iseckati na kockice (u secko). Ostalu šargarepu sitno izrendati. Sveže 
crvene paprike, po dužini, izrendati.  Beli luk i peršun sitno iseckati.
 Tikvice i crni luk oljuštit i iseći na kockice. Maslinke iseći na tanke
 krugove. Pečene paprike posoliti po ukusu i ostaviti da se ocede.
     
    
      2. U odgovarajuću posudu (koja može u
 rernu) staviti tikvice, iseckanu na kockice šargarepu, crni luk i svežu
 papriku. Dodati biber i so, po ukusu i promešati. Preliti sa tri kašike
 ulja, promešati i staviti u zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Posle pet 
minuta izvaditi, polako promešati i vratiti još 2-3 minuta. Paziti da 
povrće ne bude previše mekano. Izvaditi iz rerne i ohladi.
     
    
      3. Pečeno povrće sjediniti sa 
izrendanom šargarepom, belim lukom, peršunom, bosiljkom i maslinkama. 
Promešati. Dodati ulje i još začina po ukusu. Preliti sa limunovim sokom
 i  izmešati.
     
    
      4. Sa pripremljenim filom puniti 
pečene paprike i ređati ih na oval. Prostor između paprika popuniti 
preostalim filom. Svaku papriku preliti sa pola kašičice ulja.
     
    
      5. Ostaviti u frižideru jedan sat, da se salata ohladi i da se ukusi sjedine, pa je poslužiti. Izvrsno se slaže uz sve vrste mesa.
     
    



Коментари
Постави коментар