Podvarak
Potrebno je:
- 2-2,5 kg kiselog kupusa (1 veća glavica)
 - 3 srednje šargarepe
 - 2 srednje glavice crnog luka
 - 700 g dimljenih mesnatih rebara
 - 1/2 kg dimljene mesnate slanine
 - suvi biljni začin
 - mleveni biber
 - slatka začinska paprika
 - lorberovi listići
 - 2 pune kašike svinjske masti
 
Priprema:
      1. Kupus iseckati sitno i, ako je 
previše slan ili kiseo potopiti ga u hladnu vodu, da odstoji pola sata, 
pa ga ocediti. Šargarepu i crni luk očistiti i iseći na kockice. 
Rebra i slaninu iseći na kocke, staviti u odgovarajuću posudu, naliti 
hladnom vodom i staviti da se meso kuva. Meso kuvati dok ne omekša.
     
    
      2. U dublju i veću posudu staviti 
mast i staviti na vatru, da se mast rastopi. Na zagrejanu mast ubaciti 
pola iseckanog kupusa, preko staviti iseckanu šargarepu i crni luk, pa 
promešati. Staviti i drugu polovinu kupusa, dobro izmešati, ubaciti 
lovorove listiće (3-4), poklopiti i dinstati. S vremena na vreme 
dolivati vodom u kojoj se kuvalo meso, da ne bi kupus zagoreo. 
     
    
      3. Kada kupus omekša, posuti ga, po 
ukusu, suvi biljni začin, biberom i začinskom paprikom. Dobro izmešati. 
Poređati meso, ali tako da bude poluprekriveno sa kupusom. Sa strane 
sipati vodu, u kojo se meso kuvalo (oko 2 cm visine) i staviti u, 
zagrejanu rernu na 200 stepeni, da se zapeče. 
     
    



Коментари
Постави коментар