Projara sa jogurtom
Potrebno je:
- 2 čaše (od 125 ml) projanog brašna
 - 1 čaša pšeničnog brašna
 - 1 čaša ulja
 - 1 čaša jogurta
 - 1 čaša kisele vode
 - 4 jajeta
 - 1 kašičica soli
 - 2 kašike kajmaka ili kisele pavlake
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Priprema:
      1. Pleh, vel. 35x20cm, podmazati 
uljem.
U vanglicu razbiti jaja i mikserom ih umutiti.
Dodati ulje, jogurt, kiselu vodu i kajmak (ili kiselu pavlaku), 
Sjediniti. Na kraju ubaciti mešavinu brašna, praška za pecivo i soli. 
Dobro sjediniti da nema grudvica od brašna.
     
    
      2. Pripremljeno testo sipati u pleh i
 staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Kada 
proja porumeni (probati čačkalicom da li je pečena) izvaditi je iz 
rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
     
    
      3. Prohlađenu proju iseći na kocke i poslužiti, uz prilog po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар