Projara sa jogurtom
Potrebno je:
- 2 čaše (od 125 ml) projanog brašna
- 1 čaša pšeničnog brašna
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša kisele vode
- 4 jajeta
- 1 kašičica soli
- 2 kašike kajmaka ili kisele pavlake
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
1. Pleh, vel. 35x20cm, podmazati
uljem.
U vanglicu razbiti jaja i mikserom ih umutiti.
Dodati ulje, jogurt, kiselu vodu i kajmak (ili kiselu pavlaku),
Sjediniti. Na kraju ubaciti mešavinu brašna, praška za pecivo i soli.
Dobro sjediniti da nema grudvica od brašna.
2. Pripremljeno testo sipati u pleh i
staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Kada
proja porumeni (probati čačkalicom da li je pečena) izvaditi je iz
rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
3. Prohlađenu proju iseći na kocke i poslužiti, uz prilog po želji.
Коментари
Постави коментар