Rolat sa jabukama, lešnicima, plazmom...
Potrebno je:
- 2 pakovanja gotovog lisnatog testa
 - (nezamrznutog)
 
Fil:
- 1 kg jabuka
 - 100 g krupnije mlevenih lešnika
 - 100 g suvog grožđa
 - 100 g brusnica
 
... i još:
- 8 kašika mlevene plazme
 - 4 kašike šećera
 - rum
 - 1 limun (sok)
 
Za premazivanje rolata:
- 1 žumance
 - 2 kašike mleka
 
Priprema:
      1. Fil: Suvo grožđe staviti u manju posudu, preliti rumom i ostaviti na stranu, dok se spreme ostali sastojci. 
Jabuke očistiti i krupno izrendati. Staviti ih u dublju posudu i preliti sokom od limuna (da ne potamne). Promešati.
     
    
      2. Za ove rolate sam koristila 
gotove, lisnate, kore (kupljene u Lidlu), a može da se koristi i 
Frikomovo zamrnuto, lisnato testo (ako koristite Frikomovo testo njega 
prvo odmrznuti na sobnoj temperaturi pa ga razviti na pobrašnjenoj 
podlozi).
     
    
      3. Koru staviti preko pek papira. 
Preko kore posuti dve kašike mlevene plazme. Zatim naneti polovinu, 
prethodno dobro isceđenih, jabuka. Preko jabuka, ponovo, posuti dve 
kašike mlevene plazme, zatim dve kašike šećera (ko voli slađe neka doda 
šećer po ukusu) i polovinu, isceđenog, suvog grožđa i brusnica. Na kraju
 posuti sa četiri kašike krupnije mlevenog lešnika.
     
    
      4. Ivice testa, sa obe strane, malo 
saviti ka unutra, pa uviti rolat. Rolat prebaciti u pleh, preko pek 
papira. Isti postupak pnoviti i sa drugim delom testa. 
     
    
      5. Rolate premazati mešavinom žumanceta i mleka. Preko rolata posuti ostatak mlevenih lešnika.
     
    
      6. Rernu uključiti da se zagreje, na
 200 stepeni. Pripremljene rolate staviti da se peču. Kada dobro 
porumene izvaditi ih, potpuno ohladiti, pa ih iseći.
Uživajte u ukusu!!!
     
    



Коментари
Постави коментар