Rolat sa špagetama
Kora:
- 300 g špageta
 - 100 g izrendanog kačkavalja (gauda)
 - 5 jajeta
 - 1 kašičica soli
 - 1 kašičica origana
 
Fil:
- 200 g šunke
 - 200 g izrendanog kačkavalja
 
... i još:
- kečap
 - izrendani kačkavalj
 
Priprema:
      1. Pleh za pečenje (unutrašnje dimenzije 35cm x 25cm) obložiti pek papirom. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.
Špagete skuvati prema uputstvu sa pakovanja. Kuvane špagete procediti i ostaviti na stranu.
     
    
      2. U vanglicu razbiti jaja, dodati 
so i origano pa žicom za mućenje sjediniti jaja. Dodati izrendani 
kačkavalj i promešati. Ubaciti skuvane špagete i pomoću dve viljuške 
dobro ih sjediniti sa smesom od jaja i kačkavalja.
U pripremljeni pleh stavljati smesu sa špagetama (ne da ih izručite 
odjedanput, već na viljušku namotati što više i ređati u pleh, jedno do 
drugog). Kašikom poravnati površinu, da izgleda kao kora. Staviti da se 
peče.
     
    
      3. Koru sa špagetama peći samo dok 
ne dobije blago žutu boju i izvaditi je. Papir sa korom prebaciti na 
radnu površinu. Preko kore poređati šunku, isečenu na četiri tanka šnita. 
Preko šunke rasporediti izrendani kačkavalj.
     
    
      4. Pomoću pek papira umotati rolat (ako malo pukne ne smeta, jer se to na kraju i ne vidi).
     
    
      5. Na pleh, u kome se pekla kora, 
staviti nov list pek papira i prebaciti rolat. Preko rolata sipati kečap
 i posuti ga izrendanim kačkavaljem (kečap i kačkavalj staviti po 
ukusu). 
     
    
      6. Rolat vratiti u rernu, da se kačkavalj rastopi.
     
    
      7. Izvaditi iz rerne iseći na veće parčiće i poslužiti. Fantastičan je!!!
     
    



Šta reći sem-svaka čast.Pozdravljam te draga moja Verice
ОдговориИзбришиHvala mila
ОдговориИзбриши