Rolat sa špagetama
Kora:
- 300 g špageta
- 100 g izrendanog kačkavalja (gauda)
- 5 jajeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica origana
Fil:
- 200 g šunke
- 200 g izrendanog kačkavalja
... i još:
- kečap
- izrendani kačkavalj
Priprema:
1. Pleh za pečenje (unutrašnje dimenzije 35cm x 25cm) obložiti pek papirom. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.
Špagete skuvati prema uputstvu sa pakovanja. Kuvane špagete procediti i ostaviti na stranu.
2. U vanglicu razbiti jaja, dodati
so i origano pa žicom za mućenje sjediniti jaja. Dodati izrendani
kačkavalj i promešati. Ubaciti skuvane špagete i pomoću dve viljuške
dobro ih sjediniti sa smesom od jaja i kačkavalja.
U pripremljeni pleh stavljati smesu sa špagetama (ne da ih izručite
odjedanput, već na viljušku namotati što više i ređati u pleh, jedno do
drugog). Kašikom poravnati površinu, da izgleda kao kora. Staviti da se
peče.
3. Koru sa špagetama peći samo dok
ne dobije blago žutu boju i izvaditi je. Papir sa korom prebaciti na
radnu površinu. Preko kore poređati šunku, isečenu na četiri tanka šnita.
Preko šunke rasporediti izrendani kačkavalj.
4. Pomoću pek papira umotati rolat (ako malo pukne ne smeta, jer se to na kraju i ne vidi).
5. Na pleh, u kome se pekla kora,
staviti nov list pek papira i prebaciti rolat. Preko rolata sipati kečap
i posuti ga izrendanim kačkavaljem (kečap i kačkavalj staviti po
ukusu).
6. Rolat vratiti u rernu, da se kačkavalj rastopi.
7. Izvaditi iz rerne iseći na veće parčiće i poslužiti. Fantastičan je!!!
Šta reći sem-svaka čast.Pozdravljam te draga moja Verice
ОдговориИзбришиHvala mila
ОдговориИзбриши