Ružice sa sirom i suvim grožđem

Testo:

  • 700 g brašna
  • 100 g sitnog sira
  • 140 g rastopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice soli
  • 250 ml mleka
  • 1/2 kockice kvasca

Fil:

  • 300 g sitnog sira
  • 1 kašičica soli
  • 1 žumance
  • 100 g suvog grožđa

Za premazivanje testa:

  • 2 belanceta

Priprema:

1. U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati sir, rastopljeni maslac, jaje, žumance, šećer, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo mesiti, uz minimalno dodavanje brašna, sve dok ne postane elastično, a da ostane mekano. Umešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti da naraste.
2. Fil: Suvo grožđe potopiti u vrelu vodu i ostaviti da nabubri. U odgovarajuću posudu staviti sir, dodati so (ako je sir neslan) i žumance. Viljuškom dobro sjediniti sastojke.
3. Naraslo testo prebaciti na, blago nauljenu, radnu podlogu i raviti ga u oblik pravougaonika, debljine 0,5 cm. Razvijeno testo premazati sa filom, pa celu površinu posuti sa, oceđenim, suvim grožđem. Umotati testo u rolat.
4. Rolat seći, oštrim nožem, 2cm debljune. Ružice slagati u pleh, preko pek papira, sečenom stranom na papir. Isečene ružice prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da narastu.
5. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. Narasle ružice premazati umućenim belancima i staviti da se peču. Kada dobiju rumenu boju izvaditi ih iz rerne prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
6. Prohlađene ružice poslužite i uživajte u ukusu.

Коментари

Популарни постови