Ružice sa sirom i suvim grožđem
Testo:
- 700 g brašna
 - 100 g sitnog sira
 - 140 g rastopljenog maslaca
 - 1 jaje
 - 1 žumance
 - 2 kašike šećera
 - 2 kašičice soli
 - 250 ml mleka
 - 1/2 kockice kvasca
 
Fil:
- 300 g sitnog sira
 - 1 kašičica soli
 - 1 žumance
 - 100 g suvog grožđa
 
Za premazivanje testa:
- 2 belanceta
 
Priprema:
      1. U toplom mleku, sa dodatkom 
kašičice šećera, podići kvasac. 
U vanglicu staviti brašno, dodati sir, rastopljeni maslac, jaje, 
žumance, šećer, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo mesiti, 
uz minimalno dodavanje brašna, sve dok ne postane elastično, a da ostane
 mekano.
Umešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti da naraste.
     
    
2. Fil: Suvo grožđe potopiti u vrelu
 vodu i ostaviti da nabubri. U odgovarajuću posudu staviti sir, dodati 
so (ako je sir neslan) i žumance. Viljuškom dobro sjediniti sastojke.
     
    
      3. Naraslo testo prebaciti na, blago
 nauljenu, radnu podlogu i raviti ga u oblik pravougaonika, debljine 0,5
 cm. Razvijeno testo premazati sa filom, pa celu površinu posuti sa, 
oceđenim, suvim grožđem. Umotati testo u rolat.
     
    
      4. Rolat seći, oštrim nožem, 2cm 
debljune. Ružice slagati u pleh, preko pek papira, sečenom stranom na 
papir. Isečene ružice prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da narastu.
     
    
      5. Rernu uključiti da se zagreje na 
180 stepeni. Narasle ružice premazati umućenim belancima i staviti da se
 peču. Kada dobiju rumenu boju izvaditi ih iz rerne prekriti kuhinjskom 
krpom i ostaviti da se prohlade.
     
    
      6. Prohlađene ružice poslužite i uživajte u ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар