Ružice sa sirom i suvim grožđem
Testo:
- 700 g brašna
- 100 g sitnog sira
- 140 g rastopljenog maslaca
- 1 jaje
- 1 žumance
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice soli
- 250 ml mleka
- 1/2 kockice kvasca
Fil:
- 300 g sitnog sira
- 1 kašičica soli
- 1 žumance
- 100 g suvog grožđa
Za premazivanje testa:
- 2 belanceta
Priprema:
1. U toplom mleku, sa dodatkom
kašičice šećera, podići kvasac.
U vanglicu staviti brašno, dodati sir, rastopljeni maslac, jaje,
žumance, šećer, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo mesiti,
uz minimalno dodavanje brašna, sve dok ne postane elastično, a da ostane
mekano.
Umešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti da naraste.
2. Fil: Suvo grožđe potopiti u vrelu
vodu i ostaviti da nabubri. U odgovarajuću posudu staviti sir, dodati
so (ako je sir neslan) i žumance. Viljuškom dobro sjediniti sastojke.
3. Naraslo testo prebaciti na, blago
nauljenu, radnu podlogu i raviti ga u oblik pravougaonika, debljine 0,5
cm. Razvijeno testo premazati sa filom, pa celu površinu posuti sa,
oceđenim, suvim grožđem. Umotati testo u rolat.
4. Rolat seći, oštrim nožem, 2cm
debljune. Ružice slagati u pleh, preko pek papira, sečenom stranom na
papir. Isečene ružice prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da narastu.
5. Rernu uključiti da se zagreje na
180 stepeni. Narasle ružice premazati umućenim belancima i staviti da se
peču. Kada dobiju rumenu boju izvaditi ih iz rerne prekriti kuhinjskom
krpom i ostaviti da se prohlade.
6. Prohlađene ružice poslužite i uživajte u ukusu.
Коментари
Постави коментар