Svinjski vrat sa kajmakom
Potrebno je:
- 4 deblje šnicle svinjskog vrata
- 4 kašičice senfa
- 2 kašičice đumbira u prahu
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 200 g kajmaka
- aleva tucana paprika
- biber
- gril začin za svinjsko meso
- ulje
... i još:
- 800 g krompira
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera sa dodatkom limuna
Priprema:
1. Svako parče mesa, s obe strane,
posuti gril začinom za svinjsko meso, premazati senfom, posuti đumbirom i
belim lukom u prahu. Zatim tucanu, ljutu, papriku (ko ne voli ljutu
papriku neka doda slatku) i biber posuti po ukusu. Meso ostaviti na
stranu, dok se spremi krompir.
2. Krompir očistiti i iseći na
osmine. Isečeni krompir staviti u dublju posudu i posuti ga suvim
biljnim začinom i biberom sa dodatkom limuna. Promešati.
3. Rernu uključiti da se zagreje na
200 stepeni.
Uzeti pekač (ili odgovarajuću posudu koja može u rernu), premazati ga
uljem i izručiti isečeni krompir. Preko krompira poređati meso. Preko
svakog parčeta mesa, ravnomerno, rasporediti kajmak. Jelo preliti sa 100
ml ulja. Vrelu vodu sipati da bude 1cm ispod mesa. Poklopiti pekač (ili
posudu prekriti alu folijom) i staviti da se peče - 1,5 sat.
4. Zatim izvaditi pekač, skloniti poklopac, preokrenuti meso i vratiti da se jelo zapeče.
Poslužiti sa salatom, po ukusu.
Ko bi ovome odoleo?Čista desetka.Svaka čast draga moja Verice.Ljubim te.Srdačan pozdrav od moje porodice i mene
ОдговориИзбришиHvala mila moja... Molim te, mila moja, podseti me da li smo i prijatelji na fb?
ОдговориИзбриши