Pileća džigerica sa šampinjonima
Potrebno je:
- 1 kg pileće džigerice
- 300 g sitnih šampinjona
- 1 veća glavica crnog luka
- 5 većih češnja belog luka
- 50 ml belog vina
- 100 ml ulja
Začini:
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica mešavine mlevenog bibera
- 2 kašičice vorčester sosa
- 1 kašičica soja sosa
- 2 kašičice suvog biljnog začina
Priprema:
1. Pileću džigericu uveče preliti
mlekom, poklopiti i ostaviti u frižider preko noći (mleko će izvući svu
krv iz džigerice). Narednog dana džigericu staviti u cetku i dobro je
isprati hladnom vodom. Zatim je staviti na kuhinjski papir i dobro je
utapkati, da ostane suva.
Crni luk iseći na rebarca, a beli luk sitno iseckati. Šampinjone
očistiti i ostaviti cele.
2. U odgovarajuću posudu (ja sam
koristila teflonsku šerpu) sipati ulje i staviti da se zagreje. Na
zagrejano ulje spustiti džigericu i na srednjoj temperaturi je pržiti, u
polupokrivenoj posudi. Povremeno dolivati po malo belog vina. Kada je
džigerica porumenela, sa obe strane, rešetkastom kašikom je izvaditi u
tanjir, koji se drži na toplom.
3. U masnoći gde se pržila džigerica
(ako treba sipati još malo ulja) ubaciti šampinjone. Pečurke pržiti da
malo porumene, pa dodati beli luk. Sa belim lukom pržiti ih još 2-3
minuta. Zatim vratiti prženu džigericu, posuti sa svim navedenim
začinima i dobro promešati. Dinstati sve zajedno 2-3 minuta. Na kraju
preko jela rasporediti isečeni crni luk, promešati, poklopiti i skloniti
sa vatre. Ostaviti jelo da odstoji pet minuta, da se sjedine ukusi, pa
ga poslužiti.
Коментари
Постави коментар