Pileća džigerica sa šampinjonima
Potrebno je:
- 1 kg pileće džigerice
 - 300 g sitnih šampinjona
 - 1 veća glavica crnog luka
 - 5 većih češnja belog luka
 - 50 ml belog vina
 - 100 ml ulja
 
Začini:
- 1 kašičica kurkume
 - 1 kašičica mešavine mlevenog bibera
 - 2 kašičice vorčester sosa
 - 1 kašičica soja sosa
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 
Priprema:
      1. Pileću džigericu uveče preliti 
mlekom, poklopiti i ostaviti u frižider preko noći (mleko će izvući svu 
krv iz džigerice).  Narednog dana džigericu staviti u cetku i dobro je 
isprati hladnom vodom. Zatim je staviti na kuhinjski papir i dobro je 
utapkati, da ostane suva.
Crni luk iseći na rebarca, a beli luk sitno iseckati. Šampinjone 
očistiti i ostaviti cele. 
     
    
      2. U odgovarajuću posudu (ja sam 
koristila teflonsku šerpu) sipati ulje i staviti da se zagreje. Na 
zagrejano ulje spustiti džigericu i na srednjoj temperaturi je pržiti, u
 polupokrivenoj posudi. Povremeno dolivati po malo belog vina. Kada je 
džigerica porumenela, sa obe strane, rešetkastom kašikom je izvaditi u 
tanjir, koji se drži na toplom. 
     
    
      3. U masnoći gde se pržila džigerica
 (ako treba sipati još malo ulja) ubaciti šampinjone. Pečurke pržiti da 
malo porumene, pa dodati beli luk. Sa belim lukom pržiti ih još 2-3 
minuta. Zatim vratiti prženu džigericu, posuti sa svim navedenim 
začinima i dobro promešati. Dinstati sve zajedno 2-3 minuta. Na kraju 
preko jela rasporediti isečeni crni luk, promešati, poklopiti i skloniti
 sa vatre. Ostaviti jelo da odstoji pet minuta, da se sjedine ukusi, pa 
ga poslužiti.
     
    


Коментари
Постави коментар