Testenina u sosu od spanaća, sa svinjskim vratom
Potrebno je:
- 4 veće šnicle otkošćenog svinjskog vrata
 - mešavina mlevenog bibera
 - suvi biljni začin
 - timijan
 - 50 ml belog vina
 - ulje
 
Sos od spanaća:
- 400 g zamrznutog spanaća
 - 2 struka mladog belog luka
 - 50 ml mleka
 - 200 ml pavlake za kuvanje
 - 2 pune kašike krem sira
 - 100 g kisele pavlake
 - mleveni biber sa korom limuna
 - suvi biljni začin
 
... i još:
- 300 g testenine (po vašem izboru)
 
Priprema:
      1. Meso posuti sa suvim biljnim 
začinom, timijanom i biberom, po ukusu. Začine dobro utrljati u meso i 
ostaviti meso u frižideru da odstoji jedan sat. Meso iz frižidera 
izvaditi 10-ak minuta pre prženja, da bude na sobnoj temperaturi.
U veći teflonski tiganj (ja sam koristila vok) sipati ulje i staviti da 
se zagreje, na srednjoj temperaturi. Na zagrejano ulje spustiti meso. 
Sipati belo vino i u polupokrivenom tiganju pržiti meso (ako treba 
dolivati po malo vrele vode). Isprženo meso izvaditi na odgovarajući 
tanjir. Tanjir prekriti alu folijom i držati ga na toplom.
     
    
      2. Sos od spanaća: Mladi beli luk 
iseći na kockice i spustiti u ulje, gde se pržilo meso. Kada luk pusti 
aromu, dodati zamrznuti spanać. Sipati mleko, poklopiti i dinstati. Kada
 se spanać pretvori u kašastu smesu ubaciti krem sir, kiselu pavlaku i 
pavlaku za kuvanje. Dobro promešati, pustiti da provri, pa dodati biber i
 suvi biljni začin (po ukusu). U polupokrivenoj posudi krčkati sos dok 
se malo ne zgusne, pa ga skloniti sa vatre. 
     
    
      3. Testeninu obariti prema uputsvu sa pakovanja. Skuvanu testeninu procediti i ubaciti u posudu sa sosom. Dobro promešati.
     
    
      4. Testeninu u sosu od spanaća poslužiti sa prženim svinjskim vratom.
     
    



Коментари
Постави коментар