Testenina u sosu od spanaća, sa svinjskim vratom
Potrebno je:
- 4 veće šnicle otkošćenog svinjskog vrata
- mešavina mlevenog bibera
- suvi biljni začin
- timijan
- 50 ml belog vina
- ulje
Sos od spanaća:
- 400 g zamrznutog spanaća
- 2 struka mladog belog luka
- 50 ml mleka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 pune kašike krem sira
- 100 g kisele pavlake
- mleveni biber sa korom limuna
- suvi biljni začin
... i još:
- 300 g testenine (po vašem izboru)
Priprema:
1. Meso posuti sa suvim biljnim
začinom, timijanom i biberom, po ukusu. Začine dobro utrljati u meso i
ostaviti meso u frižideru da odstoji jedan sat. Meso iz frižidera
izvaditi 10-ak minuta pre prženja, da bude na sobnoj temperaturi.
U veći teflonski tiganj (ja sam koristila vok) sipati ulje i staviti da
se zagreje, na srednjoj temperaturi. Na zagrejano ulje spustiti meso.
Sipati belo vino i u polupokrivenom tiganju pržiti meso (ako treba
dolivati po malo vrele vode). Isprženo meso izvaditi na odgovarajući
tanjir. Tanjir prekriti alu folijom i držati ga na toplom.
2. Sos od spanaća: Mladi beli luk
iseći na kockice i spustiti u ulje, gde se pržilo meso. Kada luk pusti
aromu, dodati zamrznuti spanać. Sipati mleko, poklopiti i dinstati. Kada
se spanać pretvori u kašastu smesu ubaciti krem sir, kiselu pavlaku i
pavlaku za kuvanje. Dobro promešati, pustiti da provri, pa dodati biber i
suvi biljni začin (po ukusu). U polupokrivenoj posudi krčkati sos dok
se malo ne zgusne, pa ga skloniti sa vatre.
3. Testeninu obariti prema uputsvu sa pakovanja. Skuvanu testeninu procediti i ubaciti u posudu sa sosom. Dobro promešati.
4. Testeninu u sosu od spanaća poslužiti sa prženim svinjskim vratom.
Коментари
Постави коментар