Testenina sa piletinom i povrćem
Potrebno je:
- 300 g testenine (po želji)
 - 1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)
 - 1 srednja tikvica
 - 200 g šampinjona
 - 150 g grčkog jogurta
 - 200 ml pavlake za kuvanje
 - 300 ml mleka
 - 100 ml vode, u kojo se kuvala testenina
 - 100 g izrendanog kačkavalja (gauda)
 - 1 kašika brašna (ravno punjena)
 - ulje
 
Začini:
- 2 kašičice belog luka u prahu
 - 1/2 vezice iseckanog peršuna
 - 1 kašičica origana
 - 1 kašičica mlevene mešavine bibera
 - 1 kašičica kurkume
 - 3 kašičice suvog biljnog začina
 
Priprema:
      1. Pileće meso iseći na kockice. 
Tikvice iseći na deblje polukrugove. Šampinjone iseći na deblje listiće 
(ne prati ih, samo oljuštiti).
     
    
      2. U odgovarajuću posudu sipati ulje
 i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje spustiti iseckano meso i 
dinstati ga dok ne porumeni. Dinstano meso, rešetkastom kašikom, 
izvaditi u tanjir. U istu masnoću spustiti tikvice, pa i nji ispržiti da
 blago porumene. Takođe ih izvaditi u tanjir (sa mesom). Na kraju 
staviti šampinjone da se isprže. 
     
    
      3. U ispržene šampinjone vratiti 
isprženo meso i tikvice. Promešati. U odgovarajuću posudu sjediniti krem
 za kuvanje, mleko i brašno. Žicom za mućenje dobro umutiti da nema 
grudvica. Umućenu smesu sipati preko mesa i povrća. Dodati grčki jogurt.
 Dobro promešati. Posuti sa svim navedenim začinima. Još jedanput 
promešati, poklopiti posudu i smanjiti na najmanju temperaturu (samo da 
blago krčka - uz povremeno mešanje), dok se ne skuva testenina.  
     
    
      4. Testeninu skuvati prema uputstvu sa pakovana. Kuvanu testeninu procediti i odvojiti 100 ml tečnosti.
     
    
      5. U smesu sa mesom i povrćem sipati
 tečnost u kojoj se kuvala testenina i povećati temperaturu da provri. U
 provrelo jelo ubaciti izrendani kačkavalj i pustiti da se kačkavalj 
rastopi. Probati da li treba dodati još šta od začina. Oceđenu testeninu
 dodati u sos sa piletinom, dobro promešati i skloniti sa vatre.
Poslužiti uz čašu, vašeg omiljenog, vina.
     
    



Коментари
Постави коментар