Juneće šnicle u sosu sa senfom
Potrebno je :
- 1/2 kg junećih šnicli od buta
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 veća češnja belog luka
- 200 g šampinjona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 80 ml belog vina
- senf
- roštilj začin za meso
- suvi biljni začin
- mleveni biber
- brašno
- ulje
Priprema:
1. Šnicle izlupati tučkom za meso
(preko kese). Svaku šniclu posuti roštilj začinom za meso, po ukusu.
Začin dobro utrljati u meso. Zatim obe strane mesa premazati senfom (da
li ćete manje ili više senfa da stavite, zavisi od ukusa). Pripremljeno
meso staviti u odgovarajuću posudu, poklopiti je i ostaviti u frižider,
da odstoji jedan sat.
Crni i beli luk iseckati sitno, a šampinjone iseći na listiće.
2. U dubljem i većem teflonskom
tiganju (ja sam radila u voku) staviti ulje da se zagreje.
Šnicle izvaditi iz frižidera, pa svaku šniclu uvaljati u brašno. Višak
brašna istresti. Na zagrejano ulje spuštati pripremljene šnicle. Kada
meso uhvati rumenu koricu, sa obe strane, izvaditi ga u tanjir.
3. Na istu masnoću ubaciti iseckani
crni i beli luk. Dinstati luk dva minuta, na srednjoj temperaturi, pa
dodati iseckane šampinjone. Dinstati sve zajedno još dva minuta, pa
vratiti meso u tiganj. Sipati belo vino i naliti sa vrelom vodom, da
meso bude pod vodom. Poklopiti i dinstati dok meso ne omekša (ako je
potrebno doliti još vode). S vremena na vreme varjačom, blago, proći
ispod mesa i šampinjona.
4. Kada je meso omekšalo skloniti
poklopac i pustiti da tečnost ispari i ostane samo malo tečnosti, u
zavisnosti koliko sosa želite (tečnost se zgusnula od brašna u koje je
meso bilo uvaljano, tako da njie potrebno sos naknadno zgušnjavati).
Posuti sos suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu.
Na kraju ubaciti krem pavlaku za kuvanje, dobro promešati i pustiti da
provri.
5. Poklopiti i skloniti sa vatre. Pustiti da meso u sosu odstoji pet minuta pa ga poslužite, sa prilogom i salatom, po vašem ukusu.
Коментари
Постави коментар