Juneće šnicle u sosu sa senfom
Potrebno je :
- 1/2 kg junećih šnicli od buta
 - 1 manja glavica crnog luka
 - 2 veća češnja belog luka
 - 200 g šampinjona
 - 200 ml pavlake za kuvanje
 - 80 ml belog vina
 - senf
 - roštilj začin za meso
 - suvi biljni začin
 - mleveni biber
 - brašno
 - ulje
 
Priprema:
      1. Šnicle izlupati tučkom za meso 
(preko kese). Svaku šniclu posuti roštilj začinom za meso, po ukusu. 
Začin dobro utrljati u meso. Zatim obe strane mesa premazati senfom (da 
li ćete manje ili više senfa da stavite, zavisi od ukusa). Pripremljeno 
meso staviti u odgovarajuću posudu, poklopiti je i ostaviti u frižider, 
da odstoji jedan sat.
Crni i beli luk iseckati sitno, a šampinjone iseći na listiće.
     
    
      2. U dubljem i većem teflonskom 
tiganju (ja sam radila u voku) staviti ulje da se zagreje. 
Šnicle izvaditi iz frižidera, pa svaku šniclu uvaljati u brašno. Višak 
brašna istresti. Na zagrejano ulje spuštati pripremljene šnicle. Kada 
meso uhvati rumenu koricu, sa obe strane, izvaditi ga u tanjir.
     
    
      3. Na istu masnoću ubaciti iseckani 
crni i beli luk. Dinstati luk dva minuta, na srednjoj temperaturi, pa 
dodati iseckane šampinjone. Dinstati sve zajedno još dva minuta, pa 
vratiti meso u tiganj. Sipati belo vino i naliti sa vrelom vodom, da 
meso bude pod vodom. Poklopiti i dinstati dok meso ne omekša (ako je 
potrebno doliti još vode). S vremena na vreme varjačom, blago, proći 
ispod mesa i šampinjona.
     
    
      4. Kada je meso omekšalo skloniti 
poklopac i pustiti da tečnost ispari i ostane samo malo tečnosti, u 
zavisnosti koliko sosa želite (tečnost se zgusnula od brašna u koje je 
meso bilo uvaljano, tako da njie potrebno sos naknadno zgušnjavati). 
Posuti sos suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu.
Na kraju ubaciti krem pavlaku za kuvanje, dobro promešati i pustiti da 
provri. 
     
    
      5. Poklopiti i skloniti sa vatre. Pustiti da meso u sosu odstoji pet minuta pa ga poslužite, sa prilogom i salatom, po vašem ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар