Pizza testo za zamrzivač
Potrebno je:
- 1/2 kg brašna
- 300 ml vode
- 1 suvi kvasac (ili 1/2 pakovanja sveže kockice kvasca)
- 50 g maslaca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
Priprema:
1. Ovo testo je idealno za doručak ili večeru, jer za manje od 15 minuta imaćete gotovu pizzu na stolu...
2. Maslac rastopiti i ostaviti da se
ohladi. U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac.
U vanglicu staviti brašno, dodati so, rastopljeni maslac i pripremljeni
kvasac. Zamesiti testo. Uz dodavanje vrlo malo brašna (ne više od jedne
kašike) umesiti testo da se ne lepi za ruke. Vanglicu prekriti providnom
folijom i ostaviti da testo naraste, da udvostruči svoju zapreminu.
3. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu podlogu i podeliti ga na četiri, jednaka, dela. Od svakog dela formirati jufkicu.
4. Jufkice razviti tanko, prečnika
oko 30cm. Svako razvijeno parče testa umotati u providnu foliju.
Poređati ih jedan na drugi, staviti na plastični plato za torte i
ostaviti u zamrzivač.
5. Kada se testo zamrzne, plato
skloniti.
Kada želite da pravite pizzu , zamrznuto testo staviti u nauljenu
posudu, poređati fil po želji i peći 10 minuta, u prethodno zagrejanoj
rerni na 250 stepeni.
6. Ovaj recept sam videla na portalu Coolinarika.
Коментари
Постави коментар