Pizza testo za zamrzivač

Potrebno je:

  • 1/2 kg brašna
  • 300 ml vode
  • 1 suvi kvasac (ili 1/2 pakovanja sveže kockice kvasca)
  • 50 g maslaca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli

Priprema:

1. Ovo testo je idealno za doručak ili večeru, jer za manje od 15 minuta imaćete gotovu pizzu na stolu...
2. Maslac rastopiti i ostaviti da se ohladi. U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so, rastopljeni maslac i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Uz dodavanje vrlo malo brašna (ne više od jedne kašike) umesiti testo da se ne lepi za ruke. Vanglicu prekriti providnom folijom i ostaviti da testo naraste, da udvostruči svoju zapreminu.
3. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu podlogu i podeliti ga na četiri, jednaka, dela. Od svakog dela formirati jufkicu.
4. Jufkice razviti tanko, prečnika oko 30cm. Svako razvijeno parče testa umotati u providnu foliju. Poređati ih jedan na drugi, staviti na plastični plato za torte i ostaviti u zamrzivač.
5. Kada se testo zamrzne, plato skloniti. Kada želite da pravite pizzu , zamrznuto testo staviti u nauljenu posudu, poređati fil po želji i peći 10 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
6. Ovaj recept sam videla na portalu Coolinarika.

Коментари

Популарни постови