Pizza testo za zamrzivač
Potrebno je:
- 1/2 kg brašna
 - 300 ml vode
 - 1 suvi kvasac (ili 1/2 pakovanja sveže kockice kvasca)
 - 50 g maslaca
 - 1 kašičica šećera
 - 2 kašičice soli
 
Priprema:
      1. Ovo testo je idealno za doručak ili večeru, jer za manje od 15 minuta imaćete gotovu pizzu na stolu...
     
    
      2. Maslac rastopiti i ostaviti da se
 ohladi. U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. 
U vanglicu staviti brašno, dodati so, rastopljeni maslac i pripremljeni 
kvasac. Zamesiti testo. Uz dodavanje vrlo malo brašna (ne više od jedne 
kašike) umesiti testo da se ne lepi za ruke. Vanglicu prekriti providnom
 folijom i ostaviti da testo naraste, da udvostruči svoju zapreminu.
     
    
      3. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu podlogu i podeliti ga na četiri, jednaka, dela. Od svakog dela formirati jufkicu.
     
    
      4. Jufkice razviti tanko, prečnika 
oko 30cm. Svako razvijeno parče testa umotati u providnu foliju. 
Poređati ih jedan na drugi, staviti na plastični plato za torte i 
ostaviti u zamrzivač.
     
    
      5. Kada se testo zamrzne, plato 
skloniti. 
Kada želite da pravite pizzu , zamrznuto testo staviti u nauljenu 
posudu, poređati fil po želji i peći 10 minuta, u prethodno zagrejanoj 
rerni na 250 stepeni. 
     
    
      6. Ovaj recept sam videla na portalu Coolinarika.
     
    



Коментари
Постави коментар