Čorba sa povrćem i piletinom
Potrebno je:
- 2 pileća bataka sa karabatakom
- 1 veća glavica crnog luka
- 100 g graška
- 100 g kukuruza šećerca
- 2 srednje šargarepe
- 1 veća, zelena, paprika
- 1 manji koren paškanata
- 1 manji koren peršuna
- 1 jaje
- 2 veća krompira
- 1 veći paradajz
- biozačin za piletinu
- mleveni biber
- vrela voda
- ulje
Priprema:
1. Odvojiti batak od karabataka.
Crni luk, šargarepu, papriku, koren paškanata, peršuna i krompir
iseckati na kockice. Paradajz oljuštiti, pa i njega iseći na kockice.
2. U dublju posudu sipati ulje i
staviti da se zagreje, Na zagrejano ulje ubaciti pileće meso, poklopiti i
na srednjoj temperaturi ga propržiti (nekoliko puta ga preokrenuti).
Kada meso blago porumeni dodati iseckani crni luk, sipati vrlo malo
vrele vode i nastaviti sa dinstanjem, dok luk ne omekša.
3. Zatim, ubaciti šargarepu,
papriku, koren peršuna i paškanata, krompir, kukuruz, grašak i paradajz.
Dobro sve promešati. Naliti vrelom vodom, da vode bude 2cm iznad
sastojaka. Poklopiti i na tihoj temperaturi kuvati čorbu, jedan sat.
Na pola kuvanja posuti sa biozačinom i biberom, po ukusu.
4. Izvaditi skuvano meso u dublji
tanjir. U šolju od 2 dl izvaditi tečnost iz čorbice i ohladiti je. Sa
mesa skloniti kožicu i kosti, a meso iseći na manje komade ("iskidati
ga"). Vratiti meso u čorbu.
5. U manju posudu razbiti jaje,
umutiti ga viljuškom, pa naliti odvojenom tečnošću iz čorbe i dobro
sjediniti. Kada čorba provri, polako sipati umućeno jaje, uz neprekidno
mešanje. Pustiti čorbu da se kuva još 1-2 minuta i skloniti je sa vatre.
6. Čorbu poslužiti sa salatom po ukusu, a ko voli može u čorbu (kada se sipa u tanjir) da iscedi sok od limuna...
Коментари
Постави коментар