Pikantan kukuruz iz gril tiganja
Potrebno je:
- 8 klipova mladog kukuruza šećerca
- 70 g maslaca/margarina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica mlevenog karanfilića
- 2 kašičice ljutog kečapa
- 1/2 limuna (sok)
- himalajska so
- maslinovo ulje
Priprema:
1. Kukuruz očistiti i staviti ga da
se kuva u posoljenoj vodi (so dodati po ukusu). Kuvani kukuruz izvaditi
iz vode i staviti ga na kuhinjski papir, da papir dobro upije ostatak
vode (promeniti papir 1-2 puta).
2. Maslac/margarin rastopiti i
ostaviti ga da se prohladi. U prohleđeni maslac/margarin dodati sok od
limuna, beli luk u prahu, mleveni karanfilić i ljuti kečap. Kašičicom
dobro sjediniti sastojke sa maslacem/margarinom.
3. Svaki klip kukuruza, kuhinjskom
četkicom, premazati maslinovim uljem. Gril tiganj premazati
suncokretovim uljem i staviti da se zagreje. Na zagrejani tiganj
spustiti kukuruz, da se prži na umerenoj temperaturi. Kada zrna kukuruza
dobiju karakterističnu boju, kao da se peku na roštilju, početi sa
premazivanjem sastojaka sa maslacem. Svaki klip kukuruza nekoliko puta
premazati, uz stalno okretanje.
4. Gotov kukuruz poslužite i uživajte u njegovom fantastičnom ukusu.
Коментари
Постави коментар