Pikantan kukuruz iz gril tiganja
Potrebno je:
- 8 klipova mladog kukuruza šećerca
 - 70 g maslaca/margarina
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 1 kašičica mlevenog karanfilića
 - 2 kašičice ljutog kečapa
 - 1/2 limuna (sok)
 - himalajska so
 - maslinovo ulje
 
Priprema:
      1. Kukuruz očistiti i staviti ga da 
se kuva u posoljenoj vodi (so dodati po ukusu). Kuvani kukuruz izvaditi 
iz vode i staviti ga na kuhinjski papir, da papir dobro upije ostatak 
vode (promeniti papir 1-2 puta).
     
    
      2. Maslac/margarin  rastopiti i 
ostaviti ga da se prohladi. U prohleđeni maslac/margarin dodati sok od 
limuna, beli luk u prahu, mleveni karanfilić i ljuti kečap. Kašičicom 
dobro sjediniti sastojke sa maslacem/margarinom.
     
    
      3. Svaki klip kukuruza, kuhinjskom 
četkicom, premazati maslinovim uljem. Gril tiganj premazati 
suncokretovim uljem i staviti da se zagreje. Na zagrejani tiganj 
spustiti kukuruz, da se prži na umerenoj temperaturi. Kada zrna kukuruza
 dobiju karakterističnu boju, kao da se peku na roštilju, početi sa 
premazivanjem sastojaka sa maslacem. Svaki klip kukuruza nekoliko puta 
premazati, uz stalno okretanje.
     
    
      4. Gotov kukuruz poslužite i uživajte u njegovom fantastičnom ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар