Čizkejk sa breskvama
Kora:
- 300 g mlevenog plazma keksa
 - 100 g rastopljenog maslaca/margarina
 - 100 ml mleka
 - 100 g šećera u prahu
 
Fil I:
- 1/2 l slatke pavlake
 - 400 g grčkog jogurta
 - 200 g šećera u prahu
 - 1 kesica želatina u prahu
 - 1/2 kg breskvi
 
Fil II:
- 400 g breskvi
 - 300 ml vode
 - 150 g šećera u kristalu
 - 1 kesica želatina u prahu
 
Priprema:
      1. Kora: U vanglicu staviti keks, 
dodati šećer u prahu i kašikom promešati. Ubaciti rastopljeni 
maslac/margarin i mleko. Rukom sjediniti dobro sve sastojke.
     
    
      2. Obruč kalupa za torte, vel. 28cm,
 obložiti providnom folijom. Pripremljeni obruč staviti na tacnu za 
torte. Sredinu tacne premazati uljem, pa rukom rasporediti pripremljeni 
keks i rukom formirati koru. Na kraju donjom stranom kašike izravnajte 
površinu kore. 
Tacnu sa korom ostaviti na stranu, ne mora u frižider.
     
    
      3. Fil I: U odgovarajuću posudu 
sipati slatku pavlaku, koja je bila u frižideru. Početi sa mućenjem, uz 
postepeno dodavanje šećera u prahu. Pazite da pavlaku ne umutite previše
 čvrsto, već da ostane penasta. Ubaciti grčki jogurt i sjediniti ga sa 
pavlakom. Želatin pripremiti prema uputsvu sa pakovanja, dodati ga u 
krem i sve umutiti.
Breskve iseckati na kockice (ne ljušte se), dodati ih u fil i kašikom ih
 blago promešati.
     
    
      4. Pripremljeni fil sipati preko kore i kašikom poravnati. Tacnu sa tortom staviti u frižider, dok se sprema drugi fil.
     
    
      5. Fil II: Breskve oljuštiti i iseći
 na kockice. Staviti ih u odgovarajuću posudu, dodati šećer, naliti sa 
vodom i staviti na šporet da provri. Od momenta ključanja kuvati pet 
minuta. Skloniti sa vatre i ručnim blenderom izmiksati. Želatin 
pripremiti prema uputstvu sa pakovanja i didati u vrelu smesu. Promešati
 i posudu sa filom staviti u drugu posudu u kojoj je sipana hladna voda.
 Mešati fil sve dok ne postane mlak.
     
    
      6. Izvaditi tortu iz frižidera i 
kutlačom, ravnomerno, sipati fil sa breskvama. Ostaviti tortu u frižider
 da prenoći. Narednog dana skloniti obruč i poslužiti tortu.
     
    



Коментари
Постави коментар