Slatke kiflice sa ražanim brašnom (posne)
Testo:
- 560 g ražanog brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike smeđeg šećera
- 100 ml maslinovog ulja
- 300 ml vode
- 1 kockica kvasca
- 1 kašika mlevenog rogača
- 1 kašičica mlevenog anisa
- 1 kašičica sode bikarbone
Fil:
- posni čokoladni krem
Priprema:
1. U toploj vodi, sa dodatkom
kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so,
šećer, rogač, anis i sodu bikarbonu. Promešati kašikom. Zatim dodati
ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Umešeno testo prekriti
providnom folijom i ostaviti da naraste.
2. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu podlogu i podeliti ga na šest, jednakih delova. Od svakog dela oblikovati jufkicu.
3. Uzeti prvu jufkicu i razviti je
tanko, u krug. Krug testa iseći na četiri dela, ako volite veće kiflice,
ili na osam, ako želite manje kiflice. Na početku svakog isečenog
trougla staviti čokoladni krem (možete i džem, po vašem ukusu), saviti malo ivice preko krema i uviti u
kiflicu.
Na isti način napraviti kiflice i od ostalog testa.
Napravljene kiflice poređati u pleh, preko pek papira. Kiflice prekriti
kuhinjskom krpom i ostaviti da narastu.
4. Rernu uključiti da se zagreje na
200 stepeni. Narasle kiflice premazati suncokretovim uljem i na svaku
kiflicu staviti po komadić margarina. Staviti da se peču.
5. Pečene kiflice izvaditi, ostaviti da se prohlade i poslužiti.
Коментари
Постави коментар