Slatke kiflice sa ražanim brašnom (posne)
Testo:
- 560 g ražanog brašna
 - 1 kašičica soli
 - 2 kašike smeđeg šećera
 - 100 ml maslinovog ulja
 - 300 ml vode
 - 1 kockica kvasca
 - 1 kašika mlevenog rogača
 - 1 kašičica mlevenog anisa
 - 1 kašičica sode bikarbone
 
Fil:
- posni čokoladni krem
 
Priprema:
1. U toploj vodi, sa dodatkom 
kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so, 
šećer, rogač, anis i sodu bikarbonu. Promešati kašikom. Zatim dodati 
ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Umešeno testo prekriti 
providnom folijom i ostaviti da naraste.
     
    
2. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu podlogu i podeliti ga na šest, jednakih delova. Od svakog dela oblikovati jufkicu. 
     
    
3. Uzeti prvu jufkicu i razviti je 
tanko, u krug. Krug testa iseći na četiri dela, ako volite veće kiflice,
 ili na osam, ako želite manje kiflice. Na početku svakog isečenog 
trougla staviti čokoladni krem (možete i džem, po vašem ukusu), saviti malo ivice preko krema i uviti u 
kiflicu.
Na isti način napraviti  kiflice i od ostalog testa.
Napravljene kiflice poređati u pleh, preko pek papira. Kiflice prekriti 
kuhinjskom krpom i ostaviti da narastu.  
     
    
4. Rernu uključiti da se zagreje na 
200 stepeni. Narasle kiflice premazati suncokretovim uljem i na svaku 
kiflicu staviti po komadić margarina. Staviti da se peču. 
     
    
5. Pečene kiflice izvaditi, ostaviti da se prohlade i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар