Voćna krem torta sa plazmom
Potrebno je:
- 1/2 l slatke pavlake
- 400 g grčkog jogurta
- 4 kašike šećera u prahu
- 300 g malina
- 150 g plazma keksa u komadima
- mleko
Priprema:
1. Slatku pavlaku čvrsto umutiti, uz
postepeno dodavanje šećera u prahu. Ubaciti grčki jogurt i dobro ga
sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom. Dodati maline (ako koristite zamrznuto voće, pre upotrebe, dobro ga ocedite) i kašikom ih,
blago, sjediniti sa kremom. Krem podeliti na dva jednaka dela.
2. Kalup vel. 35x12x 8cm obložiti sa
providnom folijom. Plazma keks podeliti na dva jednaka dela. Prvu
polovinu plazma keksa natopiti toplim mlekom i složiti na dnu kalupa.
Preko keksa rasporediti polovinu fila. Složiti drugi red kesa i preko
ostatak fila. Poravnati fil kašikom, prekriti providnom folijom i
ostaviti u zamrzivač tri sata.
3. Nakon tog vremena pritisnuti
rukom površinu torte i ako se fil stegao izvaditi kalup. Tortu prevrnuti
(zajedno sa providnom folijom sa kojom je bila prekrivena) na veći
pleh. Izvaditi je iz kalupa i skloniti donji deo folije. Preko keksa
postaviti tacnu za tortu, još jedanput, preokrenuti tortu i skloniti
ostatak folije.
4. Iseći tortu i poslužiti. Dalje je čuvati u frižideru.
5. Recept sam videla na internetu (CooKing Recepti).
Коментари
Постави коментар