Juneća čorba

Potrebno je:

  • 1/2 kg junećeg mesa od plećke
  • 2 veće šargarepe
  • 1 veći koren paškanata
  • 1 veći koren peršuna
  • 200 g korena celera
  • 100 g spanaća
  • 2 veća češnja belog luka
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 100 g šampinjona
  • 2 srednja krompira
  • 1/2 vezice peršuna
  • mleveni biber
  • suvi biljni začin
  • ulje
  • voda


Priprema:

1. Meso iseći na manje kockicice. Svo povrće (šargarepu, koren paškanata, peršuna, celera, beli luk, spanać, crni luk, krompir i šampinjone) sitno iseckati.
2. U odgovarajuću posudu sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje ubaciti iseckano meso, promešati i, uz povremeno dolivanje po malo vrele vode, dinstati meso dok ne omekša. Zatim dodati svo navedeno povrće, sipati vrelu vodu, toliko samo da povrće i meso budu pod vodom. Posuti sa mlevenim biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu. Poklopiti i na tihoj temperaturi krčkati jedan sat. Povremeno promešati.
3. Pri kraju kuvanja dodati iseckani peršun i probati da li treba dodati još šta od začina. Čorbicu poslužiti sa limunom.

Коментари

Популарни постови