Špagete Bolonjeze




Potrebno je:

1/2 kg špageta
1/2 kg mlevenog junećeg mesa
1/2 l pasiranog paradajza
2 kašike paradajz pirea
150 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica mlevenog bibera
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica origana
parmezan
ulje

Priprema:

1. Sipati ulje u odgovarajuću posudu i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje spustiti mleveno meso (dva puta samleveno), dobro ga viljuškom usitniti i u polupokrivenoj posudi ga ispržiti.

2. U isprženo meso dodati pasirani paradajz, paradajz pire, origano, mleveni biber i suvi biljni začin. Dobro promešati i krčkati 2-3 minuta. Zatim, dodati pavlaku za kuvanje, promešati, probati da li treba dodati još šta od začina i krčkati sos do željene gustine.

3. Testeninu obariti po uputsvu sa pakovanja. Skuvanu testeninu možete poslužiti na dva načina - Testeninu dodati u sos, dobro promešati i poslužiti posutu parmezanom, ili staviti testeninu u tanjir, preko sipati Bolonjeze sos, pa posuti parmezanom. Izbor je vaš...

Коментари

Популарни постови