Pogačice od tri vrste brašna
Potrebno je:
100 g pšeničnog integralnog brašna
100 g ražanog integralnog brašna
200 g pšeničnog oštrog brašna
1/2 kockice kvasca (20 g)
1,5 kašičica soli
1 kašika meda
220 ml vode
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
1. U toploj vodi razmrviti kvasac i sačekati da se aktivira. U vanglicu staviti sve tri vrste brašna, dodati so, ulje, med i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti ga u nauljenu vanglicu. Prekriti vanglicu providnom folijom i ostaviti da testo naraste, da udvostruči svoju zapreminu.
2. Uskislo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu podlogu i podeliti ga na osam delova. Od svakog dela oblikovati pogačicu. Pogačice poređati u podmazani pleh (ili u pleh preko pek papira), prekriti ih kuhinjskom krpom i ostaviti da narastu.
3. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. Narasle pogačice premazati mešavinom ulja i vode (1:1) i staviti da se peču. Kada pogačice blago porumene izvaditi ih iz rerne (ja sam ih pekla 30 min. u rerni sa ventilatorom), premazati ih vodom, prekriti ih kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
Poslužite ih i uživajte u ukusu.
Коментари
Постави коментар