Krompir sa povrćem iz rerne
Potrebno je:
1 kg krompira
350 g komorača
200 g crnog luka
8 srednjih češnjeva belog luka
600 ml mleka
400 ml pavlake za kuvanje
50 g narendanog parmezana
6 lovorovih listića
1 struk svežeg ruzmarina
1 kašičica mlevenog bibera
3 kašičice suvog biljnog začina
muskatni oraščić
Priprema:
1. Krompir iseći na krugove, debljine 1cm. Crni luk i komorač iseći na režnjeve. Povrće staviti u dublju vanglicu, posuti sa jednom kašičicom suvog biljnog začina i promešati. Zatim, izručiti povrće u posudu sa teflonskim dnom (da se jelo ne zalepi, jer u jelo ne ide ulje).
2. Rernu zagrejati na 180 stepeni. U dublju posudu staviti mleko i pavlaku za kuvanje. Kada se tečnost ugreje dodati iseckani beli luk, ruzmarin, lovor i vrlo malo izrendanog muskatnog oraščića (ja sam dodala 1/5 male kašičice). Kada provri kuvati 2-3 minuta, da bi se ukusi sjedinili.
3. Posle 2-3 minuta izvaditi ruzmarin i lovor. Dodati 2/3 narendanog parmezana (ko ne može da pronađe parmezan u komadu neka koristi narendan iz kesice) i dobro sve promešati. Posuti sa biberom i dve kašičice suvog biljnog začina, promešati i preliti preko krompira u posudi (ja sam koristila teflonsku šerpu vel. 26 cm). Dobro sve promešati i posuti sa ostatkom parmezana.
4. Posudu prekriti alu folijom i staviti u rernu da se peče 30 minuta (rerna sa ventilatorom). Zatim, izvaditi posudu iz rerne, pažljivo skloniti alu foliju i vratiti u rernu da se peče još 45 minuta.
5. Gotovo jelo poslužiti sa salatom po želji.
Коментари
Постави коментар