Kifle sa sirom




Sastojci za testo:

700 g brašna
1 kockica svežeg kvasca (od 40g)
100 ml mleka
250 ml jogurta
80 ml ulja
2 jajeta
2 kašičice šećera
2 kašičice soli

Fil:

1/2 kg sitnog sira
1 belance
1 kašičica soli

Za premazivanje kiflica:

1 žumance
2 kašike mleka

Priprema:

1. U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U dublju posudu staviti brašno, so i kašičicu šećera, Promešati. Zatim, dodati kašičicu šećera, jaja, ulje, jogurt i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo mesiti uz vrlo malo dodavanja brašna, da ostane mekano i malo lepljivo. Umešeno testo prebaciti na pobrašnjenu radnu podlogu (znači odmah se prebacuje na podlogu, ne čeka se da uskisne) i podeliti ga na 14 komada (testo izdužiti u oblik valjka, pa ga tada podeliti da bi ste dobili komade iste veličine). Jedan deo radne površine premazati uljem. Isečeno testo formirati u loptice (jufkice) i stavljati ih na nauljeni deo radne površine. Kada su sve poređane premazati ih uljem i ostaviti da narastu, oko pola sata. Ne pokrivati ih.

2. Fil: U odgovarajuću posudu staviti sir, dodati belance i so, pa viljuškom dobro sjediniti.

3. Uzeti jednu lopticu testa i staviti na radnu površinu (brašno se više ne koristi). Razviti je u oblik pravougaonika (mada moje i nisu ličile na pravougaonik). Na kraju do vas stavite deo fila (ja sam fil podelila na dva mesta po 7 delova, da bih ga u svim kiflicama imala isto) a suprotni deo narežite nožem na 7-8 dela. Urolati testo i malo ga saviti. Na isti način napraviti i ostale kifle. Napravljene kifle poređati u pleh, preko pek papira i ostaviti da narastu.

4. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Kada kiflice narastu premazati ih mešavinom žumanceta i mleka, pa ih staviti da se peču. Pečene kiflice izvaditi, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15-ak minuta. Poslužiti ih...

Коментари

Популарни постови