Slani trouglići



Sastojci za testo:

1/2 kg brašna T-400
250 ml mleka
100 ml vode
1 kockica svežeg kvasca (40g)
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
30 ml ulja

Fil 1: 125 g maslaca + 1 žumance

Fil 2: 300 g domaćeg kravljeg sira + 1 puna kašika kajmaka ili kisele pavlake

Fil 3: 150 g iseckane šunke + 4 iseckana kisela krastavčića

Priprema:

1. U toploj mešavini vode i mleka, sa dodatkom kašičice šećera, razmrviti kvasac i ostaviti da se aktivira. U vanglicu staviti brašno, dodati so, ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo prebaciti na pobrašnjenu radnu podlogu i mesiti ga, uz posipanje podloge brašnom, dok ne prestane da se lepi za ruke. Testo oformiti u oblik lopte i vratiti u pobrašnjenu vanglicu. Vanglicu prekriti providnom folijom i ostaviti da testo naraste, da udvostruči svoju zapreminu.

2. Za to vreme pripremiti filove. Fil 1 - Maslac, sobne temperature, penasto imutiti. Dodati žumance i dobro sjediniti; Fil 2 - Kravlji sir krupno izrendati, dodati mu kašiku kajmaka ili kisele pavlake i viljuškom sjediniti; Fil 3 - Šunku (ili suhomesnato po vašem ukusu sitno iseckati. Kisele krastavčiće sitno iseckati, rukom iscediti vodu i pomešati ih sa iseckanom šunkom.

3. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu i razviti ga u pravougaonik, debline 3-4 mm. Testo prvo premazati filom1, pa filom2 i na kraju filom3. Uviti testo u rolat. Rolat možete iseći na trouglove oštrim nožem ili tupom stranom manje tacne (ja sam ga isekla nožem).  Isečene trouglove poređati u pleh, preko pek papira (ja sam imala ). Pleh prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da narastu 15 -20 minuta. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.

4. Narasle trougliće premazati umućenim belancetom i staviti da se peču. Pečene izvaditi iz rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade, pa ih poslužiti.

Коментари

Популарни постови