Bela čorba



Potrebno je:

1 veći pileći batak sa karabatakom
200 g šargarepe
100 g krompira
100 g graška
80 g korena celera
80 g korena peršuna
80 g korena paškanata
150 g cvetića karfiola
200 ml pavlake za kuvanje
3 kašičice gustina
1,8 l vode
suvi bilni začin i mleveni biber po ukusu

Priprema:

1. Šargarepu, krompir, koren celera, peršuna i paškanata iseckati na sitne kockice. Cvetove karfiola odvojiti na sasvim male cvetiće.

2. U odgovarajuću dublju posudu staviti pileće meso, naliti sa hladnom vodom i staviti da se kuva. Kada meso bude polukuvano ubaciti svo iseckano povrće, grašak i karfiol. Nastaviti sa kuvanjem dok se i meso i povrće ne skuvaju. U međuvremenu izvaditi iz čorbice 100 ml tečnosti i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu tečnost rastvoriti gustin.

3. Skuvano meso izvaditi iz čorbice i odvojiti koske i kožicu. Meso iseckati na kockice i vratiti u čorbu. Čim čorbica, ponovo, provri sipati u tankom mlazu rastvoreni gustin. Promešati i kuvati čorbicu pet minuta, na srednjoj vatri. Zatim dodati pavlaku za kuvanje, promešati i kada čorba provri, skloniti sa vatre. Čorbicu poslužiti sa sokom od limuna.

Коментари

Популарни постови