Slane kiflice



Potrebno je:

600 g mekog brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
100 ml ulja
180 g kisele pavlake
200 ml mleka
1/2 kockice svežeg kvasca ili 1 kesica suvog kvasca

Fil:

250 g tanko sečene šunke (ili bilo šta od suhomesnatog po vašem izboru)
200 g tanko isečenog kačkavalja (edamer) ili feta sir

Za premazivanje kiflica:

1 žumance
2 kašike mleka
susam

Priprema:

1. U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so, ulje, kiselu pavlaku i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu i uz vrlo malo dodavanja brašna umesiti testo da se ne lepi za ruke. Testo odmah podeliti na dva jednaka dela.

2. Uzeti jednu polovinu testa i oklagijom je razviti u tanak krug. Testo iseći na 12 trouglova. Na početku svakog trougla staviti po parče sira, pa preko i parče suhomesnatog. Umotati kiflicu (ako stavljate kačkavalj, stranice testa malo saviti unutra pa umotati kiflicu. Iz razloga da ne iscuri kačkavalj kada se otopi. Sa feta sirom ne morate da savijate stranice testa...). Kiflice poređati u pleh, preko pek papira. Na isti način napraviti kiflice i od druge polovine testa.

3. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Kiflice, bez čekanja da narastu, premazati mešavinom žumanceta i mleka i posuti ih susamom (beli i crni susam). Staviti da se peču. Pečene kiflice prekriti kuhinjskom krpom, ostaviti da se prohlade, pa ih poslužiti.


Коментари

Популарни постови