Čili kon karne (Chilli con carne)
Potrebno je:
400 g junećeg mesa
1 konzetva pelata (isceđena smesa 240g)
1 konzerva crvenog pasulja (isceđena smesa 255g)
150 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
2 kašike paradajz pirea
100 g crnog luka
2 veća češnja belog luka
1 sveža, srednja, crvena paprika
100 ml supe (sa 1kockicom za juneću supu)
200 ml crvenog vina
čili u prahu po ukusu
1 manja ljuta papričica
2 kašičice šećera
1 kašičica kumina
1 kašičica mlevenog bibera
suvi biljni začin po ukusu
ulje
Priprema:
1. Juneće meso iseći na kocke. Crni luk i beli luk sitno iseckati a svežu papriku iseckati na kockice. Ljutu papričicu iseći na tanje krugoce. U 100 ml vrele vode staviti jednu kockicu za juneću supu da se rastvori.
2. Sipati ulje u odgovarajuću posudu i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati isečeno meso i dinstati ga uz povremeno dolivanje vrele vode, sve dok ne omekša. Ubaciti crni i beli luk i dinstati ga 2-3 minuta. Sve raditi na srednjoj temperaturi. Zatim, dodati ljutu papričicu, svežu papriku i čili u prahu (čili dodati po ukusu). Promešati i propržiti 2-3 minuta. Naliti supom, vinom, dodati paradajz pire, pelat, biber, kumin, šećer i suvi biljni začin. Dobro promešati i dinstati 20 minuta. Na kraju dodati crveni pasulj i kukuruz šećerac. Promešati i dinstati još 15 minuta, odnosno dok se sos malo ne zgusne. Poslužiti uz krompir pire.
Коментари
Постави коментар