Juneće šnicle u sosu



Potrebno je:

600 g junećih šnicli
200 g šampinjona
6-7 većih češnjeva belog luka
300 ml pasiranog paradajza
2 pune kašike paradajz pirea
200 ml belog vina
2 listića lovora
voda
2 kašičice brašna
50 g maslaca
aleva paprika
mleveni crni biber
suvi biljni začin

Priprema:

1. Juneće šnicle treba da budu debljine 0,5cm. Šampinjone iseći na deblje listiće. Crni luk sitno iseckati. U manjoj posudi dobro sjediniti pasirani paradajz, paradajz pire i belo vino.

2. Za ovo jelo sam koristila dublju zemljanu posudu (u nedostatku iste, upotrebite odgovarajuću dublju posudu koja može u rernu). Meso podelite tako da imate tri reda mesa. Staviti prvi red mesa, posuti ga mlevenim biberom, alevom paprikom i suvim biljnim začinom. Preko rasporediti 1/3 iseckanog belog luka i polovinu pripremljenih šampinjona. Ponoviti postupak i na kraju poređati samo šnicle. I njih posuti biberom, alevom paprikom, suvim biljnim začinom i belim lukom. Staviti listiće lorbera i maslac (u komadu).

3. Poređano meso preliti sa smesom od paradajza i belog vina. U čaši vode (zavisi koliko vam vode bude trebalo da prekrijete meso, meni je trebalo 200ml) razmutiti brašno i preliti preko sastojaka. Tečnosti treba da bude toliko da meso bude potpuno preliveno. Zemljani lonac prekriti alu folijom, vezati je kuhinjskim kanapom i staviti posudu u hladnu rernu. Rernu uključiti na 200 stepeni. Kada tečnost u posudi provri (otprilike za 20-30 minuta) smanjiti temperaturu na 180 stepeni i jelo krčkati 2 sata.

Коментари

Популарни постови