Kiflice sa viršlama



Potrebno je:

600 g brašna
1.5 kašičica soli
1 kašika šećera
2 kašike alkoholnog sirćeta
120 ml ulja
200 ml mleka
200 ml vode
1 kesica suvog kvasca (ili 1/2 kockice svežeg kvasca)

Fil:

Viršle ili bilo šta od suhomesnatog što volite

Za premazivanje kiflica:

1 žumance
 2 kašike mleka

Priprema:

1. U toploj mešavini mleka i vode podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so, šećer, ulje, sirće i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo prebaciti na blago pobrašnjenu podlogu i mesiti ga uz dodavanje, najviše, jedne kašike brašna. Umešeno testo vratiti u vanglicu, prekriti providnom folijom i ostaviti da naraste.

2. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu i podeliti ga na dva, jednaka, dela. Uzeti prvu polovinu testa i razviti ga oklagijom u krug debljine 2-3mm. Ako želite velike kifle krug testa podeliti na 4 dela, a ako želite manje kiflice tada ga podelite na 8 delova. Na svaki početak izrezanog trougla staviti deo viršle (možete prvo na testo da stavite po malo senfa, pa viršlu) i umotati u kiflicu. Osim viršli možete koristiti sve što volite od suhomesnatog (možete da stavite i samo sir). Kiflice poređati u pleh, preko pek papira, i ostaviti da narastu.

3. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Narasle kiflice premazati mešavinom žumanceta i mleka (možete ih posuti i susamom) i stavite da se peču. Kada kiflice porumene izvaditi ih, prekriti ih kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade. Uživajte u ukusu...

Коментари

Популарни постови