Kolač sa pudingom i grizom



Potrebno je:

750 ml mleka
40 g pudinga u prahu sa ukusom čokolade
80 g pšeničnog griza
7 kašika šećera
100 g maslaca
2 kašike ruma
100 g plazma keksa u komadu
100 ml mleka

Priprema:

1. Od 750 ml mleka odvojiti 250 ml. Ostatak mleka, zajedno sa šećerom, staviti da provri, pa smanjiti temperaturu na srednju jačinu.  U odgovarajuću posudu staviti puding i griz. Promešati, preliti sa odvojenim mlekom i sjediniti sastojke. Sipati puding sa grizom u provrelo mleko. Neprestano mešajući kuvati dok se smesa ne zgusne. Dodati rum, promešati iskloniti posudu sa vatre. Ubaciti iseckani maslac i mešati dok se maslac ne otopi. Ostaviti posudu na strane da se malo prohladi, oko 15-ak minuta (povremeno promešati da se ne uhvati korica).

2. Uski kalup za hleb, vel. 30cm x 11cm x8cm, obložiti providnom folijom. U kalup izručiti pripremljenu smesu i poravnati je. Keks natopiti u 100 ml toplog mleka i poređati preko smese u kalupu. Prekriti providnom folijom, ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ostaviti u frižider. U frižideru treba da bude najmanje 3-4 sata (ja sam ostavila kolač celu noć u frižideru). Iseći ga na šnitove i poslužiti.

Коментари

Популарни постови