Plazma torta sa jagodama
Kora:
180 g plazma keksa u komadu
150 ml mleka
Voćni fil:
400 g jagoda
200 g belog šlag krema
400 ml hladne gazirane vode
250 g mlevenog plazma keksa
Fil sa pavlakom:
400 g kisele pavlake (sa 20% mm)
100 g šećera u prahu
150 g mlevenog plazma keksa
Dekoracija:
150 g belog šlag krema
300 ml hladne gazirane vode
Priprema:
1. Kora:
Obruč kalupa za torte, vel. 26cm, obložiti providnom folijom i staviti ga na tacnu za torte. Plazma keks u komadu natopiti u mleku (pazite da ga ne natopite previše) i poređati unutar postavljenog kalupa, formirajući koru.
2. Voćni fil:
Jagode sitno iseckati. Hladnu gaziranu vodu sipati u odgovarajuću posudu, dodati beli šlag krem i čvrsto umutiti. U umućeni šlag dodati mlevenu plazmu i mikserom dobro sjediniti. Na kraju ubaciti iseckane jagode i kašikom ih sjediniti sa filom. Pripremljeni fil sipati preko kore i kašikom ga poravnati.
3. Fil sa pavlakom:
Kiselu pavlaku izručiti u odgovarajuću posudu, dodati šećer u prahu i kašikom sjediniti. Ubaciti mlevenu plazmi i kašikom je sjediniti sa pavlakom. Pripremljeni fil kašikom, malo po malo, naneti na fil sa voćem i poravnati.
4. Dekoracija:
Umutiti čvrsto šlag krem sa gaziranom vodom. Umućeni šlag naneti na fil sa pavlakom i dodatno ukrasiti sa jagodama.
5. Recept sam videla kod Tomislava Đukića, samo što sam ja recept malo izmenila...
Коментари
Постави коментар