Plazma torta sa jagodama



Kora:

180 g plazma keksa u komadu
150 ml mleka

Voćni fil:

400 g jagoda
200 g belog šlag krema
400 ml hladne gazirane vode
250 g mlevenog plazma keksa

Fil sa pavlakom:

400 g kisele pavlake (sa 20% mm)
100 g šećera u prahu
150 g mlevenog plazma keksa

Dekoracija:

150 g belog šlag krema
300 ml hladne gazirane vode

Priprema:

1. Kora:

Obruč kalupa za torte, vel. 26cm, obložiti providnom folijom i staviti ga na tacnu za torte. Plazma keks u komadu natopiti u mleku (pazite da ga ne natopite previše) i poređati unutar postavljenog kalupa, formirajući koru.

2. Voćni fil:

Jagode sitno iseckati. Hladnu gaziranu vodu sipati u odgovarajuću posudu, dodati beli šlag krem i čvrsto umutiti. U umućeni šlag dodati mlevenu plazmu i mikserom dobro sjediniti. Na kraju ubaciti iseckane jagode i kašikom ih sjediniti sa filom. Pripremljeni fil sipati preko kore i kašikom ga poravnati.

3. Fil sa pavlakom:

Kiselu pavlaku izručiti u odgovarajuću posudu, dodati šećer u prahu i kašikom sjediniti. Ubaciti mlevenu plazmi i kašikom je sjediniti sa pavlakom. Pripremljeni fil kašikom, malo po malo, naneti na fil sa voćem i poravnati.

4. Dekoracija:

Umutiti čvrsto šlag krem sa gaziranom vodom. Umućeni šlag naneti na fil sa pavlakom i dodatno ukrasiti sa jagodama.

5. Recept sam videla kod Tomislava Đukića, samo što sam ja recept malo izmenila...

Коментари

Популарни постови