Punjeno pileće belo meso



Potrebno je:

600 g pilećeg belog mesa
100 g krem sira sa začinskim biljem
150 g tanko isečene mesnate slanine
3 struka sremuša (ili 3 veća češnja belog luka)
suvi biljni začin
mleveni crni biber
senf

Priprema:

1. Pileće meso iseći na tri veća parčeta. Svako parče zaseći preko sredine (ali ne do kraja) i napraviti kao "džep", koji će poslužiti za punjenje mesa. Svako parče mesa blago otvoriti i sa obe strane posuti biberom i suvim biljnim začinom. Premazati, obe strane, sa po 1/2 male kašičice senfa. Preko senfa, sada samo na jednu stranu mesa,  staviti po punu kašičicu krem sira i ravnomerno ga rasporediti. Na kraju staviti po jedan struk sremuša. Preklopiti suprotnu stranu mesa. Isti postupak ponoviti i sa ostala dva parčeta mesa.

2. Na radnu površinu staviti tri šnita slanine, preklapajući svaki prethodni (po potrebi stavite i više šnitova, sve zavisi koliko su šnitovi slanine široki).Na samom početku staviti pripremljeno meso i urolovati ga u slaninu. Ponoviti postupak još dva puta, imamo tri rolata mesa.

3. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. U odgovarajuću posudu staviti rolovanu piletinu, sipati100 ml belog vina (ili vode) i staviti da se peče. Kada gornja strana porumeni, izvaditi posudu iz rerne, preokrenuti mesne rolate i vratiti u rernu da se i druga strana zapeče.

4. Punjeno belo meso poslužiti sa pire krompirom i salatom po želji. Meso i pire krompir preliti sokom koje je meso otpustilo prilikom pečenja.

Коментари

Популарни постови