Sendvič prženice
Potrebno je:
2 jaja srednje veličine
1 struk mladog crnog luka (samo zeleni deo)
2 parčeta tost hleba (ili druge vrste/domaći, kupovni, samo da bude četvrtastog oblika)
20 g putera
20 ml hladne vode
4 parčeta tanko isečenog kačkavalja (gauda, edamer...)
so
Priprema:
1. Sastojci su dati za jednu porciju. Vi sami prilagodite količinu sastojaka prema potrebi.
2. Perca mladog crnog luka sitno iseckati. Jaja razbiti u dublju posudu i viljuškom ih umutiti (samo da se dobro sjedine). Dodati soli prema ukusu (količina soli zavisi od toga koliko vam je kačkavalj slan), iseckana perca crnog luka i vodu. Sjediniti viljuškom.
3. Perca mladog crnog luka sitno iseckati. Jaja razbiti u dublju posudu i viljuškom ih umutiti (samo da se dobro sjedine). Dodati soli prema ukusu (količina soli zavisi od toga koliko vam je kačkavalj slan), iseckana perca crnog luka i vodu. Sjediniti viljuškom.Pržiti na srednjoj temperaturi dok donja strana ne porumeni. Zatim, preokrenuti "palačinku"(ja sam koristila širok i dugačak noš za filovanje torti). Čim ste je preokrenuli odmah na oba parčeta hleba staviti po dva parčeta isečenog kačkavalja. Ostaviti da se dobro isprži i strana koju ste preokrenuli.
4. Kada je "palačinka" ipržena, levu stranu preklopiti preko hleba (i istopljenog kačkavalja), a zatim to isto uraditi i sa desnom stranom. Sada, stranu od vas sa hlebom preklopiti preko suprotnog parčeta hleba. Prebaciti sendvič iz tiganja u tanjir, raseći ga dijagonalno i poslužiti. Možete da ga poslužite uz jogurt, mleko ili salatu koju volite...
Коментари
Постави коментар