Bakin kolač



Potrebno je:

4 jaja
250 g šećera
150 ml ulja
250 ml mleka
1 pomorandža srednje veličine
600 g brašna T-500
1 kesica praška za pecivo

Priprema:

1. U vanglicu razbiti jaja, dodati šećer i penasto umutiti mikserom. Ko voli blago slatki ukus peciva neka stavi 200 g šećera. Ja volim kada mi je bakin kolač malo slađi, ali da se razumemo, nije to turbo slatko, nego onako "taman". Zatim, dodati ulje i mleko i umutiti. Ubaciti izrendanu koricu (pomorandžu prethodno potopiti u vodeni rastvor sa sodom bikarbonom, da odstoji pola sata, dobro je isprati pod mlazom hladne vode, pa onda koristiti koricu.) i sok od pomorandže. Ja sam ceđenjem pomorandže dobila 60 ml soka. Na kraju dodati mešavinu brašna i praška za pecivo. Umutiti da ne ostanu grudvice od brašna. Da vas ne buni testo je malo gušće, ali tako i treba da bude.

2. Aparat za bakin kolač zagrejati i, ako je potrebno, premazati uljem. Na sredinu zagrejanog aparata sipati po pola kutlače, za supu, pripremljenog testa. Poklopiti i ostaviti da se ispeče. Moj bakin kolač je bio gotov za 4 minuta, vi ćete prilagoditi vreme pečenja prema vašem aparatu.

3. Ovu vrstu peciva ja kategorizujem u grickalice. Zašto? Jer je toliko "zarazno", kada se krene sa grickanjem ne možete da se zaustavite...

4. Recept sam videla na blogu Ukusi juga.

Коментари

Популарни постови