Čizkejk korpice
Smesa za korpice:
400 g mlevenog plazma keksa
200 g otopljenog putera
100 ml mleka
Fil sa sirom:
300 g krem sira
200 g slatke pavlake
120 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera sa burbonom
Voćni preliv:
300 voća (po želji)
50 g šećera
Priprema:
1. Smesa za korpice: Kalup za mafine, od 12 komada, obložiti providnom folijom (veličina otvora kod mog kalupa je bila, širina-7cm i dubina-3cm). U odgovarajuću posudu staviti mleveni kesk i preliti ga sa otopljenim puterom i mlekom. Rukom dobro sjediniti smesu. Smesu sa keksom podeliti na 12 jednakih loptica. Svaku lopticu staviti u otvor kalupa i prstima formirati korpicu. Korpice ostaviti u grižideru jedan sat.
2. Voćni preliv: Voće staviti u manju dublju posudu, posuti ga sa šećerom i promešati. Ja sam koristila maline, višnje i ribizle (zamrznuto). Vi stavite voće koje volite. Ako koristite sveže voće dodajte 3-4 kašike vode. Kuvati na srednjoj temperaturi dok se tečnost malo zgusne (meni je trebalo 10-ak minuta). Ostaviti da se ohladi.
3. Fil sa sirom: U odgovarajuću dublju posudu sipati slatku pavlaku i umutiti je, uz postepeno dodavanje mešavine šećera u prahu i vanilin šećera sa burbonom. Dodati krem sir i umutiti.
4. Korpice izvaditi iz frižidera. Svaku korpicu odvojiti od providne folijie i poređati ih na tacnu za kolače. U korpice staviti po dve kašike fila. Preko fila preliti sa po dve male kašičice voćnog preliva. Ostaviti korpice pola sata u frižider, pa ih poslužite. Ako možete toliko da izdržite...
5. Recept sam videla na blogu Mogu ja to sama.
Коментари
Постави коментар