Pečena svinjska rebra



Potrebno je:

1,2 kg svinjskih rebara

Marinada: 

2 kašike meda
1 manji limun (isceđeni sok)
2 kašičice senfa
1 kašičica kumina
1 kašika vorčester sosa
1 kašičica ljute začinske paprike
2 kašičice suvog biljnog začina
1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
3 kašike maslinovog ulja

Za premazivanje rebaraca:

roštilj sos (BBQ sauce)

Priprema:

1. Rebarca isečite na parčiće po želji.  Za marinadu sve sastojke staviti u manju posudu i dobro ih, kašičicom, sjediniti. 

2. Svako parče rebara premazati (silikonskom četkicom) marinadom, sa obe strane. Premazana rebarca slagati u odgovarajuću posudu (možete ih slagati i jedne preko drugih). Posudu poklopiti i ostaviti u frižider na dva sata. 

3. Zatim u posudu gde će se peći rebra sipati 60 ml ulja.  Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Marinirana rebra poređati u posudu. Posudu dobro prekriti alu folijom, "ušuškati" ivice da ne izlazi para. Staviti u rernu da se peču. Na 200 stepeni ih peći jedan sat. Zatim smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još jedan sat. 

4. Izvaditi posudu iz rerne i pažljivo skloniti alu foliju da se ne izgorite od vodene pare.  Rebra premazati roštilj sosom, povećati temperaturu na 200 stepeni i vratiti da meso porumeni. Zatim ga preokrenuti, ponovo premazati roštilj sosom i vratiti da i druga strana mesa porumeni. 

5. Meso je fantastično mekano i sočno. Poslužite ga sa prilogom i salatom po želji.

Коментари

Популарни постови