Pečena svinjska rebra
Potrebno je:
1,2 kg svinjskih rebara
Marinada:
2 kašike meda
1 manji limun (isceđeni sok)
2 kašičice senfa
1 kašičica kumina
1 kašika vorčester sosa
1 kašičica ljute začinske paprike
2 kašičice suvog biljnog začina
1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
3 kašike maslinovog ulja
Za premazivanje rebaraca:
roštilj sos (BBQ sauce)
Priprema:
1. Rebarca isečite na parčiće po želji. Za marinadu sve sastojke staviti u manju posudu i dobro ih, kašičicom, sjediniti.
2. Svako parče rebara premazati (silikonskom četkicom) marinadom, sa obe strane. Premazana rebarca slagati u odgovarajuću posudu (možete ih slagati i jedne preko drugih). Posudu poklopiti i ostaviti u frižider na dva sata.
3. Zatim u posudu gde će se peći rebra sipati 60 ml ulja. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Marinirana rebra poređati u posudu. Posudu dobro prekriti alu folijom, "ušuškati" ivice da ne izlazi para. Staviti u rernu da se peču. Na 200 stepeni ih peći jedan sat. Zatim smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još jedan sat.
4. Izvaditi posudu iz rerne i pažljivo skloniti alu foliju da se ne izgorite od vodene pare. Rebra premazati roštilj sosom, povećati temperaturu na 200 stepeni i vratiti da meso porumeni. Zatim ga preokrenuti, ponovo premazati roštilj sosom i vratiti da i druga strana mesa porumeni.
5. Meso je fantastično mekano i sočno. Poslužite ga sa prilogom i salatom po želji.
Коментари
Постави коментар