Pileća čorba


 

Potrebno je:

1/2 kg belog pilećeg mesa
1 veća šargarepa
1 srednji crni luk
200 g šampinjona
1 pileća kockica za supu
1 vezica zelja (100 g spanaća ili 1 vezica blitve)
2 srednja krompira
1l vode
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica začina za piletinu
200 ml krema za kuvanje
1 žumance
1 kašika gustina + 3 kašike vode
80 ml ulja

Priprema:

1. Pileće meso (mera je data za otkošćeno meso) iseći na kocke. Šargarepu iseći na polukrugove. crni luk sitno iseckati. Pola količine šampinjona sitno iseckati, a pola na deblje listiće. Zelje (ili spanać, blitvu) odvojiti od zadebljanog dela i sitno iseckati. 

2. U odgovarajuću posudu sipati ulje, ubaciti iseckano meso, promešati i staviti na šporet. Meso propržiti na srednjoj temperaturi. Kada ispari voda koju je meso pustilo, dodati pripremljeni luk i šargarepu. Dinstati pet minuta, pa ubaciti šampinjone. Posle pet minuta dodati krompir. Promešati i naliti sa vrelom vodom. Poklopiti i kada voda provri dodati kockicu za supu, biber i začin za piletinu. Kuvati na tihoj temperaturi sve dok meso i povrće ne omekšaju. Desetak minuta pre kraja kuvanja ubaciti zelje. 

3. U manjoj posudi umutiti žumance sa viljuškom. Postepeno sipati krem za kuvanje i sjediniti ga sa žumancetom. U šoljici za kafu staviti gustin i rastvoriti ga sa vodom.

4. U čorbicu sipati pripremljeni gustin. Kuvati 2-3 minuta, pa dodati krem za kuvanje sa žumancetom. Promešati i kada provri probati da li treba dodati još šta od začina. Čorbicu poslužiti sa salatom po želji.


Коментари

Популарни постови