Kremasta testenina sa šampinjonima
Potrebno je:
300 g testenine po izboru
1 kašičica soli
Sos:
200 g šampinjona
3 veća čena belog luka
1/2 l pavlake za kuvanje
200 ml mleka
150 g kačkavalja (gauda, edamer, čedar...)
1 kašika kukuruznog brašna
1 kašičica karija
1 kašičica kurkume
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašičica suvog biljnog začina
1/2 kašičice origana
maslinovo ulje (može i suncokretovo)
Priprema:
1. Šampinjone iseći na listiće. Beli luk sitno iseckati. Kačkavalj krupno narendati.
Testeninu staviti u dublju posudu, posoliti i skuvati po uputstvu sa pakovanja. Skuvanu testeninu procediti, poklopiti i ostaviti na toplom.
2. Sos: Na zagrejano maslinovo ulje staviti isečene šampinjone i dinstati dok ne ispari voda koju su pečurke pustile. Zatim, ubaciti beli luk i pavlaku za kuvanje. Promešati. Dodati kari, kurkumu, biber, biljni začin i origano. Promešati i na tihoj vatri ostaviti da provri. U mleku razmutiti kukuruzno brašno i sipati ga u provrelu smesu. Krčkati 2-3 minuta, pa dodati narendani kačkavalj. Mešati da se kačkavalj otopi i ubaciti skuvanu testeninu. Sve dobro promešati i poslužiti. Kada sipate u tanjite možete, testeninu, posuti rendanim parmezanom.
Za malo više od pola sata dobićete veoma ukusan ručak.
Коментари
Постави коментар