Bela pileća čorba




Potrebno je:

2 veća pileća karabataka
100 g karfiola
150 g šargarepe
1 srednja paprika
1 srednji krompir
100 ml ulja
1,5 l vode
2 kašičice biozačina
1/2 kašičice mlevenog bibera
2 kašike kukuruznog brašna
100 ml pavlake za kuvanje (20%mm)

Priprema:

1. Karfiol odvojiti na sitne cvetiće. Šargarepu očistiti i iseći na polukrugove. Papriku očistiti od semenki i iseći je na kocke. Krompir iseći na kockice. 

2. Ulje staviti u dublju posudu i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje ubaciti pileće meso i pržiti ga samo da blago porumeni. Naliti vodu, dodati šargarepu, papriku i krompir. Kada voda provri ubaciti suvi biljni začin i biber. Poklopiti i na tihoj vatri krčkati dok meso i povrće ne omekšaju. Pri kraju kuvanja ubaciti cvetiće karfiola (njemu je potrebno 5 min. da se skuva). Kada su se meso i povrće skuvali, skloniti posudu sa šporeta i izvaditi meso. Odvojiti 100 ml tečnosti od čorbe u jednu šolju i ostaviti da se prohladi.  Meso očistiti od koske i iscepkati, pa ga vratiti u čorbicu. Čorbicu ponovo vratiti na šporet da provri. Za to vreme u odvojenu tečnost od čorbice razmutiti kukuruzno brašno, dodati pavlaku za kuvanje i sjediniti sastojke. Pavlaku sa brašnom polako sipati u provrelu čorbu, neprekidno mešajući. Pustiti da se čorba kuva još 2-3 minuta. Probati da li treba dodati još šta od začina i skloniti je sa vatre.
Belu pileću čorbu poslužiti uz salatu po želji.  
               

Коментари

Постави коментар

Популарни постови