Piletina u belom sosu


 

Potrebno je:

800 g belog pilećeg mesa bez koske
200 g mesnate dimljene slanine
150 g šampinjona
2 veća čena belog luka
50 g kačkavalja ( trapist, edamer...)
100 g maslaca
400 ml pavlake za kuvanje (20% mm)
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašičica origana
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica mirođije

Priprema:

1. Belo pileće meso i slaninu iseći na trake. Šampinjone iseći na listiće. Beli luk sitno iseckati, a kačkavalj narendati krupno.

2. Staviti pola količine maslaca u odgovarajuću posudu za prženje i staviti ga na šporet da se rastopi. Na rastopljeni maslac ubaciti isečenu slaninu i pržiti je da porumeni. Rešetkastom kašikom izvaditi slaninicu u tanjir i ostaviti tanjr na stranu. U istu posudu dodati drugu polovinu maslaca i kada se rastopi ubaciti pileće meso. Meso ispržiti da porumeni, pa i njega izvaditi rešetkastom kašikom i dodati ga slanini. U istu masnoću ubaciti šampinjone i beli luk. Kada se pečurke isprže vratiti slaninu i pileće meso i promešati. Naliti sa pavlakom za kuvanje, dodati začine i sve dobro promešati. Kada sos provri ubaciti izrendani kačkavalj i pustiti da se kačkavalj otopi. Probati da li treba dodati još šta od začina, poklopiti posudu sa jelom, skloniti sa šporeta i ostaviti da odstoji pet minuta. 
Poslužiti sa krompir pireom, testeninom, pirinčem...

Коментари

Популарни постови