Pita sa kukuruznim grizom, sirom i pavlakom
Potrebno je:
4 jajeta
100 ml mleka
100 ml ulja
100 g kisele pavlake
500 g domaćeg kravljeg sira
8 supenih kašika (punih) kukuruznog griza
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
Za premazivanje pite:
80 g kisele pavlake
Priprema:
1. Tepsiju vel. 26cm dobro premazati uljem (dno i stranice). Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
U vanglicu razbiti jaja i žicom za mućenje ih umutiti. Nije potrebno da se dugo mute, samo koliko da se sjedine. Dodati ulje, mleko i kiselu pavlaku i umutiti žicom da se sastojci sjedine sa jajima. Ubaciti mešavinu griza, soli (ako vam je sir slan nije potrebno dodavati so) i praška za pecivo. Dobro umutiti da ne ostane ni jedna grudvica od griza. Na kraju ubaciti sir, prethodno izmrvljen viljuškom. Sjediniti žicom za mućenje.
2. Testo sipati u pripremljeni pleh i staviti da se peče. Pitu peći 30 minuta.
3. Za premazivanje pite kiselu pavlaku staviti u manju posudu i viljuškom je umutiti da može da se premaže. Pečenu pitu izvaditi iz rerne i premazati je po celoj površini pripremljenom pavlakom. Ostaviti piti 10 minuta da upije pavlaku i poslužiti je.
Recept sam videla na internetu (Domaći Kuhar).
Коментари
Постави коментар