Rafaelo kuglice


 

Potrebno je:

60 ml mleka
200 g šećera
140 g maslaca
100 g kokosovog brašna
200 g mleka u prahu

Još je potrebno:

kokosovo brašno za valjanje kuglica
pečeni lešnik

Priprema:

1. Šećer staviti u dublju posudu, preliti ga mlekom i staviti na vatru sa provri. Povremeno promešati, da se šećer otopi. Ubaciti maslac iseckan na kockice i mešati da se i maslac otopi. Zatim, posudu skloniti sa ringle. Dodavati postepeno mleko u prahu i mešati žicom za mućenje da ne ostane ni jedna grudvica od mleka. Na kraju ubaciti kokosovo brašno i kašikom sve dobro sjediniti.

2. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se prohladi, pa posudu staviti u frižider da se smesa malo stegne, da bi mogle da se prave kuglice. Malom kašičicom zahvatati pripremljenu smesu, staviti je na dlan leve ruke, utisnuti jedan pečeni lešnik i rukama formirati kuglicu. Vrlo se lako prave, jer je smesa idealna za rad. Svaku kuglicu uvaljati u kokosovo brašno i ređati ih na odgovarajuću tacnu. 

3. Napravljene kuglice staviti u frižider na dva sata, da se stegnu. Zatim ih poređati u odgovarajuću posudu sa poklopcem i držati ih na sobnoj temperaturi, jer su meni ukusniji tako, nego kada se čuvaju u frižideru (ne brinite, nećete dugo da ih čuvate...).

Коментари

Популарни постови