Carska rebra u marinadi sa jabukama


 

Potrebno je:

1,5 kg carskih rebara

Marinada:

100 g pirea od jabuka
100 g kečapa
4 kašike soja sosa
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice aleve paprike
1/2 kašičice mlevenog bibera
1/3 kašičice cimeta
30 ml sveže isceđenog soka od limuna
1 kašika meda
1 kašičica čili sosa

Priprema:

1. Carska rebra iseći na parčiće. Sastojke za marinadu staviti u odgovarajuću posudu i dobro sjediniti (za pire od jabuka skuvati dve očišćene i na kockice isečene jabuke. Kuvane jabuje viljuškom izgnječiti u pire i odvojiti 100 g). Meso stavi u posudu sa marinadom i dobro promešati, da svako parče bude obavijeno marinadom. Posudu poklopiti i najbolje bi bilo da se ostavi preko noći u fižideru ili najmanje 4-5 sati da odstoji, pa da se sprema. 

2. Meso iz marinade poređati u posudu sa nelepljivim dnom, preliti sa marinadom i dobro posudu prekriti folijom (sa svake strane zatvoriti da ne izlazi para). Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni - 50 minuta. Zatim izvaditi posudu, pažljivo skloniti foliju i odvaditi tečnost iz posude toliko da ostane samo oko 1cm visine. Vratiti meso u rernu na još 30-40 minuta. Za to vreme 2-3 puta meso premazivati sa tečnošću koja je izvađena. Poslužite sa prilogom po želji. 

Коментари

Популарни постови