Juneći vrat u sosu
Potrebno je:
800 g junećeg vrata bez kosti
suvi biljni začin
mleveni biber
brašno
100 ml ulja
150 ml belog vina
100 ml vrele vode
2 čena belog luka
200 ml pavlake za kuvanje
100 g mariniranih šampinjona
1 kašičica biozačina
1/2 kašičice mlevenog bibera
Priprema:
1. Juneći vrat iseći na 4 šnicle. Meso, sa obe strane, posuti suvim biljnim začinom i mlevenim biberom po ukusu. Začine dobro utrljati u meso. Zatim meso uvaljati, sa obe strane, u brašno. Ulje sipati u odgovarajuću posudu (sa nelepljivim dnom) i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje spustiti meso i na srednjoj temperaturi ga propržiti, sa obe strane, samo da uhvati koricu.
2. Meso preliti sa belim vinom, smanjiti temperaturu (samo da krčka) i pržiti poklopljeno oko pola sata. Zatim sipati vrelu vodu, dodati iseckani beli luk i nastaviti dinstanje dok meso potpuno ne omekša (za to vreme 1-2 puta ga preokrenuti. Gotovo meso izvaditi na tanjir, a u sos od mesa dodati pavlaku za kuvanje, promešati i ubaciti marinirane šampinjone. Sve promešati, dodati kašičicu biozačina i pola kašičice mlevenog bibera. Promešati i vratiti meso u sos. Poklopiti i pustiti da krčka 2 minuta. Skloniti sa vatre i poslužiti sa dodacima po želji.
Коментари
Постави коментар