Domaća alva


 

Potrebno je:

200 g pečenih, neslanih, semenki suncokreta 
100 g pečenog, neslanog, kikirikija
3 kašike meda

Priprema:

1. Semenke suncokreta samleti iz dva puta u čoperu,  jačem blenderu, električnom mlinu za kafu...Semenke mleti sve dok pod prstima ne dobijete blago lepljivu, zrnastu, strukturu. Isto uraditi i sa kikirikijem. Obe vrste samlevenih sastojaka staviti u vanglicu, dodati med i rukom dobro sjediniti. U početku će vam se činiti da neće da se sjedini, međutim koliko više rukama gnječite smesu tako će se i ona sjediniti. 

2. Veće parče providne folije raširiti po stolu. Rukama zgnječite dobro smesu i prebaciti je na foliju. Debljinu alve sami odredite, pa je prema tome i formirati. Preko staviti semenke suncokreta, prekriti folijom i dodatno je oblikovati. Oblikovanje vrlo lako ide pomoću folije. 

3. Oblikovanu alvu umotati u foliju i vezati krajeve folije. Alvu staviti na ravnu podlogu i ostaviti je u frižider, oko 4-5 sati. Za to vreme će se lepo stegnuti, pa oštrim nožem se lako seče na parčiće. 
Uživajte, ukus je fantastičan...

Коментари

Популарни постови