Japanski omlet
Potrebno je:
4 jajeta
so, začini po ukusu
maslac
Priprema:
1. Tri jaja odvojiti na belanca i žumanca. U žumanca dodati još jedno jaje. Belanca posoliti po ukusu (možete dodati i začine koje volite) i mikserom čvrsto umutiti. U mešavinu žumanaca i jajeta dodati soli po ukusu i viljuškom umutiti, da se sjedini smesa.
2. Dublji tiganj sa nelepljivim dnom premazati maslacem (ceo tiganj). Koristila sam tiganj veličine 24 cm. Staviti da se tiganj zagreje na srednjoj temperaturi (kod mene je jačina ringli od 0-9, ja sam uključila na 5). Na zagrejani tiganj sipati umućena žumanca, poklopiti i pržiti tri minuta. Zatim preko rasporediti umućena belanca i poravnati površinu. Poklopiti i pržiti 10 minuta. Zadnja tri minuta smanjiti na 4.
3. Prženi omlet prebaciti na veću tacnu. Preseći ga na pola i preklopiti, tako da belanca budu sastavljena. Iseći na trouglove i poslužiti.
Коментари
Постави коментар