Marinirana piletina sa pečenim krompirom
Potrebno je:
1 kg pilećih, otkošćenih, bataka sa karabatakom
Marinada:
3 kašičice začina za piletinu
1 kašičica mlevenog bibera
2 kašičice senfa
1 kašičica belog luka u prahu
2 kašičice aleve paprike
50 ml ulja
Krompir:
800 g krompira
2 kašike suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
3 kašičice aleve paprike
4 kašike prezli
1 kašika sitno rendanog parmezana
Priprema:
1. Marinada: Sve sastojke za marinadu dobro sjediniti. Marinadom premazati piletinu, poklopiti posudu sa mesom i ostaviti u frižideru jedan sat. U odgovarajuću posudu staviti ulje da se zagreje i na zagrejano ulje spustiti meso, kožicom prema dnu posude. Preliti ostatkom marinade. Poklopiti i meso pržiti na srednjoj vatri. Meso će pustiti vodu i u toku prženja ga 2-3 puta preokrenuti. Kada voda ispari i kada donja strana porumeni, preokrenuti meso da se i druga strana zarumeni. Isključiti šporet i meso ostaviti na toplom šporetu.
2. Krompir: Krompir očistiti i preseći ga na četvrtine. Staviti ga u dublju posudu, naliti sa vodom i staviti da se kuva. Rernu uključiti na 200 stepeni. Od momenta vrenja krompir kuvati pet minuta. Rešetkastom kašikom ga izvaditi u vanglicu. Posuti ga sa biljnim začinom, mlevenim biberom i alevom paprikom. Pažljivo ga, pomoću dve kašike, promešati. U posudu za pečenje sipati ulje i izručiti krompir. Rasporediti ga po posudi. Krompir posuti mešavinom prezli i parmezana i staviti da se peče (krompir peći u posudi sa nelepljivim dnom ili dno posude prekriti pek papirom). Krompir peći dok ne dobije lepu rumenu boju.
Prženu mariniranu piletinu poslužiti sa neodoljivo hrskavim krompirićima i salatom po želji.
Коментари
Постави коментар