Pečena paprika u sosu
Potrebno je:
8 komada pečenih, crvenih, paprika
200 g crnog luka
1/2 kg paradajza
2 čena belog luka
180 g kisele pavlake
2 kašike brašna
150 ml vode
1/2 vezice iseckanog peršuna
80 ml ulja
suvi biljni začin
mleveni biber
Priprema:
1. Ako su vam paprike zamrznute (kao kod mene) stavite ih u cetku da se odmrznu i dobro ocede. Oceđene ih staviti na kuhinjski papir i dodatno pokupite vodu. U tiganj sa nelepljivim dnom sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje spustiti paprike i, na srednjoj temperaturi, propržiti ih sa obe strane da blago zarumene. Izvaditi paprike u tanjir i ostaviti na toplom.
2. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Na isto ulje u kome su se pržile paprike ubaciti sitno iseckani crni i beli luk. Kratko propržiti, oko 2-3 minuta, pa dodati iseckani paradajz. Posuti suvim biljnim začinom i biberom po ukusu i pržiti dok ne ispari suvišna tečnost od paradajza.
3. Kiselu pavlaku, brašno i vodu dobro sjediniti žicom za mućenje. Dodaj iseckani peršun i promešati. Sipati preko paradajza, promešati, poklopiti i na tihoj vatri krčkati dok se ne zgusne. Povremeno promešati. Probati da li treba dodati još šta od začina, pa poređati pečene i propržene paprike, krčkati 1-2 minuta i skloniti sa vatre. Poklopiti i ostaviti pet minuta, pa poslužiti.
Коментари
Постави коментар