Princes krofne (2)
Potrebno je:
Merna jedinica je čaša od 200 ml
2 čaše vode
100 ml ulja
pstohvat soli i šećera
2 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
6 jajeta
Fil:
1,5 l mleka
3 jajeta
3 kesice pudinga sa ukusom vanile
4 kašike brašna
260 g šećera
1 limun (korica i sok)
Priprema:
1. Staviti vodu da prokuva. Dodati ulje pa kada i ono prokuva, dodavati brašno sa pecivom uz stalno mešanje. Mešati minut-dva. Skloniti sa vatre i preručiti u činiju da se prohladi.
2. Odvojiti žumanca od belanaca. U prohlađenu masu dodati odjedanput žumanca (neumućena) i sjediniti ih sa brašnom. Takođe odjedanput dodati neumućena belanca i mikserom umutiti.
3. U podmazan pleh špricom istiskivati krofnice (veličine većeg oraha). Staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
4. Fil: Od 1,5 l mleka odvojiti 200 ml. Ostalo mleko zajedno sa šećerom staviti da provri. U činiji razmutiti 3 pudinga sa mlekom (odvojenim). Odvojiti posebno žumanca, posebno belanca. U belanca staviti nekoliko kapi soka od limuna (3-4 kapi). Čvrsto ih umutiti i staviti u frižider. Žumanca umutiti sa 4 kašika brašna. Dodati razmućeni puding i sve sjediniti. Kada mleko provri, skloniti sa ringle. Dodati umućenu masu sa jajima i vratiti na šporet. Uz neprekidno mešanje žicom za mućenje skuvati krem. Skloniti krem sa vatre i dodati narendanu koru od limuna. Promešati. U vreo krem dodavati kašiku po kašiku umućenog belanca i mikserom sve sjediniti u penasti krem. Ostaviti da se prohladi, prekriveno providnom folijom koja se stavlja direktno na fil.
5. Svaku krofnu preseći na pola. Filovati kremom i ukrasiti rastopljenom čokoladom.
Коментари
Постави коментар