Princes krofne (2)


 

Potrebno je:

Merna jedinica je čaša od 200 ml

2 čaše vode
100 ml ulja
pstohvat soli i šećera
2 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
6 jajeta

Fil:

1,5 l mleka
3 jajeta
3 kesice pudinga sa ukusom vanile
4 kašike brašna
260 g šećera
1 limun (korica i sok)

Priprema:

1. Staviti vodu da prokuva. Dodati ulje pa kada i ono prokuva, dodavati brašno sa pecivom uz stalno mešanje. Mešati minut-dva.  Skloniti sa vatre i preručiti u činiju da se prohladi.

2. 
Odvojiti žumanca od belanaca. U prohlađenu masu dodati odjedanput žumanca (neumućena) i sjediniti ih sa brašnom. Takođe odjedanput dodati neumućena belanca i mikserom umutiti.

3. 
U podmazan pleh špricom istiskivati krofnice (veličine većeg oraha). Staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

4. 
Fil: Od 1,5 l mleka odvojiti 200 ml. Ostalo mleko zajedno sa šećerom staviti da provri. U činiji razmutiti 3 pudinga sa mlekom (odvojenim). Odvojiti posebno žumanca, posebno belanca. U belanca staviti nekoliko kapi soka od limuna (3-4 kapi). Čvrsto ih umutiti i staviti u frižider. Žumanca umutiti sa 4 kašika brašna. Dodati razmućeni puding i sve sjediniti. Kada mleko provri, skloniti sa ringle. Dodati umućenu masu sa jajima i vratiti na šporet. Uz neprekidno mešanje žicom za mućenje skuvati krem. Skloniti krem sa vatre i dodati narendanu koru od limuna. Promešati.  U vreo krem dodavati kašiku po kašiku umućenog belanca i mikserom sve sjediniti u penasti krem. Ostaviti da se prohladi, prekriveno providnom folijom koja se stavlja direktno na fil. 

5. 
Svaku krofnu preseći na pola. Filovati kremom i ukrasiti rastopljenom čokoladom.

Коментари

Популарни постови